İzmir Polisinin 8 İlde Düzenlediği Operasyon

İzmir polisinin 8 ilde eşzamanlı düzenlediği ve 30 kişi gözaltına alındığı operasyonun, özellikle hastanelerin güvenlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesince verilen arama ve yakalama kararı doğrultusunda İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Kars, İstanbul, Ankara ve Antalya'da daha önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyonun Ankara ayağında Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın da ortak olduğu özel güvenlik şirketinin ortaklarından emekli astsubay İbrahim G. ve Genel Müdür Ufuk S.'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca
Ergenekon sanığı İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu ileri sürülen bir kişiyle bir üniversite hastanesinin müdürü N.K., devlete ait bir diş hastanesinin başhekimi A.Ş. ve hastane müdürü C.Ü.'nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi. İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, "Operasyon henüz bitmedi. Bazı zanlıların aranmasına devam ediliyor" dedi.