Vali Kolat Suşehri'nde İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Ali Kolat, Suşehri ilçesinde yaptığı incelemelerde, yüksekokul yaptırılmasına yönelik izninin çıktığı müjdesini ilçe halkına verdi.

Vali Kolat Suşehri'nde İncelemelerde Bulundu
Vali Kolat, Kılıçkaya Barajı, Suşehri TOKİ konutları, Suşehri Meslek Yüksek Okulu, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 500 kişilik öğrenci yurdu, Pakmaya tarafından Suşehri Meslek Yüksek Okuluna yapılan ek bina ve Anadolu Öğretmen Lisesinin yeni binasında incelemelerde bulundu. Vali Ali Kolat Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu gezisinde Suşehri'lilerin büyük bir heyecanla Sivas Rektörü İlyas Dökmetaş'tan beklediği 4 yıllık yüksek okul müjdesini telefonla aldı. Buna göre İlçemizde 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu'nun senatodan geçtiğinin müjdesini verdi.
Vali Kolat ile eşi İlksen Kolat, Suşehri Akçaağıl mevkisinde Kaymakam Yusuf Özdemir, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, vadi kaymakamları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Buradan Suşehri Kılıçkaya HES İşletme Müdürlüğüne geçen Vali Ali Kolat, burada yetkililerden bilgiler aldı. Kılıçkaya barajında kısa bir açıklama yapan Vali Kolat, "1990 yılında hizmete giren Kılıçkaya Barajımız ülkemizin enerji yükünü çeken önemli noktalardan birisidir. Dolu Savak ve Santralde yapmış olduğumuz incelemelerde görülüyor ki 2 tribün halinde enerji üreten bu barajımız 345 milyon kilovat elektrik üretmektedir ve harika bir santral konumundadır. Sivas, enerji yönünden bu konuda çok iyi konumdadır. Kılıçkaya Barajımızın milyar Tl'lik üretimi bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Hükümetimiz özellikle enerji konusunda çok ciddi adımlar atmıştır. Bu sayede ucuz elektrik imkanlarını elde etmiş oluyoruz" dedi.
Buradan 304 konutluk Suşehri TOKİ evlerini gezen Vali Kolat Belediye Başkanı Sedat Sel'den konutlar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu için Pakmaya tarafından yapılan ek binayı gezdi. Buradan Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okuluna geçen Kolat okul sekreteri Suat Çamlıbel ve Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan'dan okul hakkında bilgiler aldı. Burada Suşehrililerin büyük bir heyecanla beklediği 4 yıllık yüksek okul müjdesi telefonla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş'tan geldi. Bunun üzerine Suşehri'ne ayağının uğurlu geldiğini söyleyen Vali Ali Kolat, yanındaki Suşehri'li idarecilere, "Müjde Suşehri'nin 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu Senatodan geçmiş" dedi. Buradan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 500 öğrencinin kalabileceği yurtta incelemelerde bulunan Vali Kolat, Suşehri ile yaptığı değerlendirmede "Hükümetimiz ciddi yatırımlar yaparak il ve ilçelerimizin gelişimini sağlamaktadır. Kelkit vadisinde önemli bir konumu olan ve her geçen gün gelişerek büyüyen Suşehri ilçemizde ciddi yatırımlar tamamlanmış veya tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bunlar Çok güzel gelişmelerdir, güzel hizmetlerimiz hükümetimizin desteği ile ilçelerimize devam edecektir" diye konuştu.
Daha sonra Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesinin yeni binasında incelemelerde bulunan Vali Ali Kolat Suşehri'nden ayrıldı.