Aksaray'da Köylere 126 Bin Meyve Fidanı Dikilecek

Aksaray İl Özel İdaresi tarafından alınan 126 bin meyve fidanının köylere dağıtılmasına başlandı.

Aksaray'da Köylere 126 Bin Meyve Fidanı Dikilecek
  İl Özel İdaresi ' nin maddi desteği ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından alınan 126 bin meyve fidanının dağıtımı başladı . Tarım İl Müdürlüğünde muhtarlara ve kapama meyve bahçesi kurmak isteyen vatandaşlara fidanların dağıtımına Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak , İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan , Tarım İl Müdürü Recep Öztorun ve yetkililer katıldı .
Törende konuşan Tarım İl Müdürü Recep Öztorun , çiftçinin meyve üretimi yapması ve Aksaray ' ın yeşillenmesine katkıda bulunması için bu projenin Vali Orhan Alimoğlu başkanlığında başlatıldığını söyledi . Öztorun , " İlimizin daha yeşil bir görünüme kavuşması ve meyveciliğin geliştirilmesi , kırsal kesimde yaşayan insanlarımıza ağaç dikme alışkanlığının kazandırılması , köy ve kasabalarımızda ailelerin meyve ihtiyaçlarının kendi üretimleriyle karşılanması için fidanları dağıtıyoruz . İlkbahar dönemi ağaç dikimi çalışmalarına yönelik olarak , 17 bin 600 badem , 13 bin ceviz , 18 bin kayısı , 16 bin 200 kiraz , 12 bin 600 erik , 15 bin 900 armut , 32 bin 200 elma ve 500 nar fidanı temin edilerek dağıtımı yapılıyor . Meyve fidanlarının toplam değeri yaklaşık 431 bin lira . Bu paranın 168 bin lirası Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğince , 263 bin lirası da İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılandı . Çiftçilerimiz aldıkları fidanları hemen götürüp dikerlerse tutma oranı çok büyük . Proje başarılı olursa önümüzdeki yıllarda da sayı arttırılarak devam edecektir " diye konuştu .
Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak projenin çok önemli olduğunu belirterek , " Ağaç dikmek çok önemlidir . Hele bu ağaç birde meyve fidanı ise çok daha önemlidir . Çiftçilerimizin meyve fidanlarına çocukları gibi bakarak büyüteceklerine inanıyoruz " dedi .
Konuşmaların ardından fidanlar köy muhtarlarına verildi .