Konya'da 5 Liseye Ek Derslik Yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, iktidarları döneminde eğitime büyük önem verildiğini belirterek, Konya'da 5 liseye ek derslik yapılacağını söyledi.

İl Başkanı Sorgun, AK Parti iktidarında Türkiye'nin büyük değişim ve gelişim yaşadığını, yapılan yatırımlarla bu değişimin her alanda hissedildiğini kaydetti. Ülke bütçesinden tarihinde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük payı aldığını hatırlatan Sorgun, "Bu zamana kadar eğitim alanında ilimizde birçok ilke imza atıldı. Konya'da derslik açığının kapatılması için, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası ile bakanlık bütçesinden birçok derslik hayata geçti" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise, derslik açığının kapatılması için yapılan çalışmaları anlatarak, Selçuklu Endüstri Meslek Lisesi, Karatay Anadolu Lisesi, Seydişehir Lisesi, Cihanbeyli Günyüzü Lisesi ve Ereğli Belkaya Lisesi'ne 16 derslikli ek binalar yapılmasına karar verildiğini bildirdi. Tüfekçi, dersliklerin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yapılacağını ifade ederek, Cihanbeyli ilçesine 75 yataklı bir pansiyonun yapımına da karar verildiğini açıkladı.
Harun Tüfekçi, eğitime yapılacak yatırımların Konya'ya kazandırılmasında AK Parti Konya Milletvekillerinin büyük çabasının olduğunu sözlerine ekledi.