Çözüm için diyaloğa hazırız

Avnavutluk'taki siyasi kriz ile ilgili olarak konuşan ana muhalefetteki Sosyalist Parti'nin genel başkanı Edi Rama, siyasi krizin çözümü için diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

Çözüm için diyaloğa hazırız
Rama, düzenlediği basın toplantısında, "Ülkede siyasi krizin çözülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Bamir Topi tarafından görüşme düzenleniyorsa, ben diyaloğa katılmaya hazırım. 28 Haziran 2009'da yapılan genel seçimlerden yaratılan krize çözüm bulunmazsa, muhalefetin protestoları tüm ülkede yayılacak. Oy sandıkları yeniden açılırsa, bu kriz çözüm bulabilecek. Oy sandıkları açılmazsa, 28 Haziran genel seçimi hakkında kapsamlı bir soruşturma olamaz" dedi.

İktidardaki Demokratik Parti'nin genel başkanı ve Başbakan Sali Berişa'ya karşı suçlamalarda bulunan Rama, "Berişa, 28 Haziran seçimin oylarını çaldı" diye konuştu.

-BAŞBAKAN BERİŞA-

Başbakan Berişa ise genel seçim hakkında parlamentoda soruşturma komisyonun kurulmasına razı olduklarını, ama oy sandıklarının kesinlikle yeniden açılmayacağını tekrarladı.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, iktidar ve ana muhalefet partisi liderlerini ülkedeki siyasi krizin çözülmesi hedefiyle müzakerelere katılmaya davet etmişti.

Arnavutluk'ta 28 Haziran'da yapılan genel seçimde 140 sandalyeli parlamentoda Demokratik Parti öncülüğündeki Değişim İttifakı 70, ana muhalefet Sosyalist Parti öncülüğündeki Değişim Birliği 66, Entegrasyon İçin Sosyalist Hareket koalisyonu da 4 milletvekilliği kazanmıştı.

Seçimlerden sonra Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ve Entegrasyon İçin Sosyalist Hareketi Partisi Genel Başkanı İlir Meta, koalisyon hükümeti için anlaşmıştı.

Ancak Sosyalist Parti'nin genel seçimlerde oy sayımında usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek parlamentoyu boykot etmesiyle başlayan siyasal kriz sürüyor.