Manavgat Emniyet Müdürlüğü'nden Önemli Bir Proje

Manavgat Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önüne geçmek amacı ile 'Manavgat Kask Takıyor' isimli projeyi hayata geçirdi.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü'nden Önemli Bir Proje
Manavgat Kaymakamlığı, MASİAD ve Manavgat Motosiklet Kulübü'nün destekleri ile hayata geçirilen 'Manavgat Kask Takıyor' isimli projenin tanıtımı amacıyla İlçe Kaymakamlığı'nda Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Enver Özkal, Manavgat Sanayici İşadamları MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ve Manavgat Motosiklet Kulübü temsilcileri Hasan Bülbül ve Dr. Ferhan Yerebakan'ın katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu Türkiye genelinde olduğu gibi Manavgat'ta da ölümlü ve yaralamalı motosiklet kazalarında artış olduğuna dikkat çekerek, "Pojenin amacı, motosiklet kullanan vatandaşlarımızı ve yanlarında bulunan kişileri kask takmaya teşvik ederek olumsuzlukların önüne geçmektir" dedi. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, proje kapsamında 6 Mart Cumartesi günü kask takan tüm motosiklet sürücüleri ile birlikte ilçe merkezinde bir gösteri yapılacağını ifade etti.
Manavgat Motosiklet Kulübü yöneticilerinden Dr. Ferhan Yerebakan ise faaliyete geçtikleri 2006 yılından itibaren, kask ve motosikletle ilgili kıyafetler giyilmesi konusunda duyarlı olunduğunu söyledi. Yerebakan, "Motosiklet sürüşü çok keyiflidir. Arabalara göre çeşitli ekonomik faydaları da bulunmaktadır. Ancak motosiklete binerken keyfin yanında çeşitli risklerde bulunmaktadır. Motosiklette arabalar gibi kaporta bulunmamaktadır. Motosikletlerde kaporta tamamen sürücüdür. Dolayısıyla kask ve motosiklet kıyafetleri giymek zorundayız. Her hangi bir kaza durumunda ciddi yaralanmalar ve ölüme varan olaylar olmaktadır. Motosiklet kıyafetlerinin olmaz olmazlarını başında da kask gelmektedir. El, kol, bacak kırılır bunlar bir şekilde yerine gelir ancak kafa yaralanmalarında ölüme varan sonuçlar doğa bilir. Bu kampanya ya öncülük eden ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ise bu tür hayati önem taşıyan sosyal bir projeye destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.