Pursaklar Belediyesi Vatandaşları Uçurdu

Pursaklar Belediyesi Türk Hava Kurumu'nun 85. yıl dönümünde, bir ilke daha imza atarak hayatında hiç uçağa binmeyen ilçe vatandaşları Ankara semalarında gezdirdi.

Pursaklar Belediyesi Vatandaşları Uçurdu
Türk Hava Kurumu'nun katkıları ile gerçekleşen organizasyon ile Pursaklar'da ikamet eden yaklaşık 50 kişi uçakla 'Gökyüzünden Ankara Turu' yaparak, ilk kez uçağa binmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. Organizasyon kapsamında, vatandaşlar, THK'nın C 208 karavan uçakları ile 8'er kişilik gruplarla halinde yaklaşık 15 dakika süren uçak turunda Etimesgut ve Çayyolu olmak üzere birçok yeri kuşbakışı görme imkanı kavuştu.
Etimesgut Türkkuşu Tesisleri'nde düzenlenen ve iki gün süren uçuşlarla ilgili bilgi veren Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Recep Aydın, uçuşa katılanların uçak turundan çok memnun kaldıklarını söyledi.
İlk kez uçağa binen vatandaşlar, "Pursaklar Belediyesi sayesinde hayatımızda ilk kez uçağa bindik. Kalkışta çok heyecanlandık, fakat yavaş yavaş göğe doğru çıkınca gökyüzünde uçuyor olmanın keyfini yaşadık. Pilotlarımız da ara sıra yapmış olduğu akrobasi hareketleri kimi zaman yüreğimizi ağzımıza getirdi, ama hepimiz çok eğlendik. Normal bir uçuş olsaydı sanırım bu kadar eğlenceli vakitler yaşayamazdık. Bu gibi etkinlikler düzenleyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkür ederiz. Bundan sonra
ilklerin belediyesi olan Pursaklar Belediyesi'nin yeni etkinliklerini bekliyoruz" dediler.
Organizasyon ile ilgili bilgi veren Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Recep Aydın, THK ile yapılan organizasyon çerçevesinden ilçede bulunan ve uçağa hiç binmemiş olan vatandaşlara bu heyecanı yaşattıklarını söyledi. 2 gün süren uçuşlarda yaklaşık 50 vatandaşın ilk defa uçağa bindiğini kaydeden Aydın, "Önümüzdeki günlerde diğer projelerimiz olacak. Özellikle Kapadokya bölgesinde vatandaşları balonlara bindireceğiz. Yamaç paraşütü yaptıracağız. Pursaklar Belediyesi olarak ilklere imza atmaya
devam edeceğiz. Yakın zamanda yamaç paraşütünün yanı sıra model uçak projelerimiz devreye girecek. Sosyal belediyecilik alanında çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin, hayatında tiyatroya gitmeyen vatandaşları gruplar halinde tiyatro izlemeye götürmekteyiz" dedi.
Pursaklar Belediyesiyle beraber birlikte düzenlenecek projeler hakkında bilgi veren THK Pursaklar Şube Müdürü Erkan Karaarslan ise "THK ile Pursaklar Belediyesi arasında önemli projelere imza atılacak. Bu projeler arasında üniversite kurulması var. Pursaklar'da yamaç paraşütü, model, uçak ve planör eğitimi vereceğiz. Pursaklar'a kurulacak olan Teknisyen Yüksek Okulu, bölgeye havacılıkta önem kazandıracak. Bundan sonra Pursaklar havacılık ile ilgili konularda ön plana çıkacaktır" dedi.