Trabzon Belediyesi'nde Olimpiyat Zirve

Trabzon Belediyesi'nde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesinde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

Trabzon Belediyesi'nde Olimpiyat Zirve
Yapılan değerlendirme toplantısına Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Çolak, Ergin Aydın ve Trabzon Gençlik İl Spor Müdürü Şerif Özgür katıldı.
Trabzon Belediye Başkanlık Makamı'nda yapılan toplantıda 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi sahil dolgu alanında yapılacak jimnastik salonu, tenis kortları, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu Yolu, Ayasofya ve Reşadiye Kavşak düzenlemeleri, yeni uygulamaya konulan trafik düzeni, Kaşüstü Hastane yolu ve devam eden diğer sportif ve sosyal tesislerin son durumu değerlendirildi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılan 2010 Kış Olimpiyatları'nın açılış törenlerine katıldığını belirten Vali Kızılcık, "Kanada'da yapılan Kış Olimpiyatları'ndan geliyoruz. Olimpiyatların açılışında organizasyonun işleyişini gözlemlemek üzere Kanada'ya gittik. Burada gördüklerimizi paylaşmak üzere bir araya geldik. Temmuz 2011'de yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı en az hatayla yapmanın yollarını arayacağız" dedi.
Vali Kızılcık, Kanada'da etkileyici bir açılış töreni yapıldığını hatırlatarak "Artık bütün organizasyonların bir takım ortak özellikleri var. Organizasyonu düzenleyen şehirler, teknolojiyi de kullanarak mitolojik değerlerini öne çıkararak kendilerini tanıtmayı amaçlıyorlar. Biz de bütün bu tecrübeler ışığında, 2011 Temmuzunda yapacağımız organizasyonun başarılı geçmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Doğu Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi, mevcut turist hareketleri ile tur güzergahlarının geliştirilmesi ve yeni bir tur güzergahlarının oluşturulması konularında yaklaşık 3 yıldır süren çalışmalar sonucunda oluşturulan "Doğu Karadeniz Turizm Master Planı'na da değinen Vali Kızılcık, Belediye binasının güney kısmındaki 2-3 binanın da kamulaştırılarak, Atatürk Alanı'nın da Ortahisar Mahallesi gibi düzenleneceğini söyledi.
Yapılan son trafik düzenlenmesi konusunda da olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Vali Kızılcık, ufak tefek pürüzler olduğunu fakat yapılacak birkaç rötuş ile düzenlemenin daha işler hale geleceğini ifade etti.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlığı için kentte yapılan altyapı ve sportif tesis çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Olimpiyatların kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Şehir olarak olimpiyatlara tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde valimizin koordinasyonunda en güzel şekilde hazırlanıyoruz. Burada yaptığımız toplantı ile birlikte Kanuni Bulvarı, Erdoğdu yolu, Ayasofya ve Reşadiye kavşak düzenlemeleri ile yapımı devam eden sosyal ve sportif tesislerin durum değerlendirmesini yaptık. Ayrıca TOKİ tarafından Kaşüstü'nde yapılan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yolu sorununu da çözüme kavuşturduk" dedi.