Kelkit'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'ndan Renkli Görüntüler

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılan program renkli görüntülere sahne oldu.

Milli egemenlik meydanında yapılan kurtuluş törenleri Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Türker Tayyar ve Belediye Başkanı Muammer Duran'ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Duran tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Kurtuluş günü nedeniyle gönderilen mesajların okunmasının ardından Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası ile köy muhtarlıklarının ortaklaşa düzenledikleri temsili göç kervanı geçiş yaptı. Kurtuluş gününün temsil edilmesi esnasında vatandaşlara eziyet çektiren, katleden Rus askerlerine bölgeye gelen Türk askerleri tarafından etek giydirildi. Bu esnada alanda bulunan vatandaşlar alkışlarla tepki verirken, temsili Türk askerleri Rus komutanın kafasına kadın çorabı da geçirdiler. Kurtuluş temsilinin ardından,
temsili göç kervanı Kelkit İlçe Komando bölüğünün geçişinin ardından geri döndü. Vatandaşların büyük ilgisi ve alkışları ile gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Programda daha sonra halk oyunları gösterileri sunuldu. Kelkit Belediyesi Halk oyunları ekibinin sahneye çıkması ile birlikte Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran'da oyuncuların arasına karışarak bir süre yöre halk oyunlarını oynadılar.
Kelkit tarihinde ilk defa gerçekleştirilen mehteran gösterisi ise 7'den 70'e herkes tarafından ilgi ile izlendi. Vatandaşlar mehter takımını izlemek için çevredeki evlerin çatılarına çıkarken, Belediye Başkanı Muammer Duran'ın makam odasının da vatandaşlar tarafından doldurularak gösterilerin izlendiği gözlemlendi.
Belediye Başkanlığı tarafından Kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Gönülden Gönüle Türkü grubu sahne aldı. Daha sonra ise ünlü türkücü Nurettin Bay, Kelkitlilere unutulmaz anlar yaşattı.
Törenlere Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Türker Tayyar ve Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.