Antalyaspor'dan Başkan Akaydın'a Ziyaret

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret ederek, Antalyaspor'a verdiği destek için teşekkür etti.

Antalyaspor'dan Başkan Akaydın'a Ziyaret
Başkan Akaydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Göreve geldiğim ilk günden beri Antalya'nın markalaşmasında en önemli kurumlardan biri olan Antalyaspor'un, kendi ayakları üzerinde durması, geleceğini planlar duruma gelmesi, sabit gelir kaynaklarına kavuşması ve Kulübe güzel tesisler kazandırmak için bir çalışma içerisindeyiz" dedi.
Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu da Başkan Akaydın'ın kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek teşekkür etti Başkan Akaydın'ın maçlarda kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten Akıncıoğlu, Antalyaspor'un tesisleşmesi yönünde verdiği desteği de hatırlattı. Akıncıoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kepezüstü'nde kurulacak Antalyaspor Spor Kompleksi ile ilgili çalışmalar son safhaya geldi. Bizim için çok önemli olan bu tesisin 12 ay içerisinde temelini atacağız. Antalyaspor'un geleceğe dönük olarak alt yapısı, Süper Lig'de kalıcı ve başarılı olması için en temel olmazsa olmazdır" dedi.
MAÇLAR MARDAN'DA
Büyükşehir Belediyesi'nin Antalyaspor'a verdiği alt ve üst geçit reklam alanları ile ilgili 26 Şubat'ta gerekli imzaların atılacağını kaydeden Akıncıoğlu, böylelikle Antalyaspor'a daimi gelir geleceğini söyledi. Mevcut stadyumla ilgili ciddi sıkıntıları bulunduğuna dikkat çeken Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalyaspor gelecek sezon maçlarını Mardan'da oynayacağını ifade etti.
YENİ STADYUM İÇİN ADRES PINARLI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni stadyum ile ilgili olarak, "Pınarlı'da Hazine tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiş bir alan var. Burası böyle bir spor tesisi yapılması için en uygun yer. Hem havaalanına yakın hem de çevre yolu üzerinde. Stadyumun buraya yapılmasının Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından da benimsendiğini görüyorum" dedi. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık başvurusu yaptığını da hatırlatan Başkan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mayıs ayında şampiyona Türkiye'ye verilirse, 6 yeni stat yapılması söz konusu. Şampiyona için en uygun kent Antalya. Hükümet UEFA'ya şampiyona için bir dosya sundu. 800 milyon dolarlık bir bütçe koydu. Stat başına 100 milyon dolarlık bir bütçe. Verilen dosyada Antalya'ya yapılması muhtemel stat için Pınarlı adres gösterilmiş.Bu konuda her türlü desteği veririz. Muhtemelen böyle bir projenin arkasından raylı sistemin de 2016'ya kadar Pınarlı'ya uzatılması da gündemde. Bunlar Antalya için çok önemli şeyler. 2016'da kesinleşmiş olan çok önemli bir organizasyon daha var. Türkiye'nin en büyük etkinliklerinden Expo 2016 Antalya'da Pınarlı bölgesinde yapılacak. Önümüzdeki 6 yıl içinde yatırımsal olarak büyük gelişmeler olacak.. Burada hükümete de büyük görev düşüyor."