Korkutan, Gündemi Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçen hafta çıkan kavgayı değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, AK Parti'nin söylediklerini yerine getirdiği zaman takdir edeceklerini söyledi

Korkutan, Gündemi Değerlendirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçen hafta çıkan kavgayı değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, AK Parti'nin söylediklerini yerine getirdiği zaman takdir edeceklerini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Partinin yeni binasında gazetecilere TBMM'deki AK Parti â€" MHP milletvekillerinin arasında yaşanan tartışmayı değerlendiren Başkan Mustafa Korkutan, "Geçtiğimiz günlerde TBMM'nde üzücü bir olay meydana gelmiş. Başbakanın konuşması sırasında MHP sıralarına doğru yönelen AK Parti milletvekillerinin parti grubumuz üzerine bir saldırısı gerçekleşmiştir. Bununla birlikte de bir kavga olmuştur" dedi.
Zonguldak'a 400 yataklı hastane yapıldığında AK Parti'yi takdir edeceklerini söyleyen Korkutan, "Sağlık Bakanı'nı buraya getirdiler 400 yataklı bir hastane yapılacağını da söylediler. Ereğli'de Devrek'te hastane müjdesi verdiler. Bunları yaparlarsa biz bunları takdir ederiz. Yer arıyorlar, bakalım bulabilecekler mi? Bulabilirlerse bakan verdiği sözü tutacak mı ve bunu yapabilecekler mi? Yaparlarsa tebrik edeceğiz yapamazlarsa da elbetteki eleştiri görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz hep olanları söylüyoruz. İddialarımız doğrudur" diye sözlerini devam etti.
Zonguldak'ın vergi tahsilatında yüzde 76 gerilediğini ve BELDES ile KÖYDES'in 2010 yılında çok az derecede yapılacağını söyleyen Korkutan, "Zonguldak'ın vergi tahsilatları açısından geriye gittiğini ifade etmeyecek miyiz? Zonguldak'ın 2008 ve 2009 yılları arasındaki vergi tahsilatı düşüşünün yüzde 76 olduğunu ifade etmeyecek miyiz? Bunlar hep devletin rakamları. Bunları ifade ettiğimiz zaman iktidar mensupları kızıyorlar. Ama biz doğruları konuşuyoruz. Zonguldak'ın her alanda geri gittiğini söylüyoruz. Sonra ortalığı yıktığınız BELDES projesi vardı. BELDES projesinin 2010 yılı içersinde olmadığını, hiç bir aktarım yapılmadığını söylemeyecek miyiz? KÖYDES projesi vardı, ortalığı çıktınız 25 milyon TL çıkardınız. Çok güzel, 2009 yılında sadece 6 milyon 500 bin TL geldiğini, 2010 yılında daha da düşeceğini ifade etmeyecek miyiz" dedi.

"BİRŞEYLER VERMEYE ÇALIŞIN"

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nı denetleyen Mahmut Dede'nin raporunda, iktidarın Zonguldak'a bir şey yapmadığının yazılı olduğunu iddia eden Korkutan şöyle dedi:
"AK Parti'nin soyadı Dede olan bir müfettişi Zonguldak'a geldi. Kendi iç karışıklıklarını araştırdı. Araştırmasını yaptı ve sonuç olarak bunlara bir rapor sundu. 'Arkadaşlar ben müfettiş olarak bir araştırma yaptım ama burada sizin sıkıntılarınızdan daha büyük bir sıkıntı var. AK Parti'nin iktidarı Zonguldak'a hiç uğramamış, birbirinizle uğraşacağınıza gidin Ankara'da Zonguldak'a hizmet getirin' dedi. Bunu kendi milletvekilleri, kendi müfettişleri söyledi. AK Parti ifade etmeye çalıştığımız gibi iktidarı boyunca hep geri götürmüştür, geri götürmeye de devam edecektir. İktidar bir şeyler söylüyor. Çıkıyorlar, 'Muhalefet hiç tebrik etmiyor, hep tenkit ediyor' diyorlar. Tebrik edilecek şeyler yapıldığında tebrik etmesini de biliriz. TTK her geçen gün geri gidiyor. Buna rağmen bin işçi alıyorsunuz tebrik ederiz. Yapacağız diyeceğiniz hastaneyi yapın yine tebrik edelim. 'Limanı büyüteceğiz' dediniz, büyütün tebrik edelim. Gökgöl Tüneli'ni açın tebrik edelim. Bir sürü imza toplanan ve bu yolda bir başarı sağlanan Mithatpaşa Tüneli'nin temelini atın tebrik edelim. Ama hiçbir şey yapmıyorsunuz. Sonra da yine tebrik edilmiyoruz, diyorsunuz. 'Muhalefet hiçbir şey önermiyor' diyorsunuz işte önerimiz. Gökgöl Tüneli'ni açın. Buyurun limanı büyütün, çevre yollarını bitirin. Ne yapacağız kazma kürekle biz gelip yapacak değiliz. Bunları siz yapacaksınız. İstiyorsanız birleştirin, Zonguldak'ı siyasi partileri de yanınıza alın. Ankara'ya baskı kurmak istiyorsanız buyurun gidip beraber kuralım baskıyı. Daha ne yapacağız. Kısa bir ömrü kalan iktidarınız boyunca da Zonguldak'a bir şeyler vermeye çalışın."