Kırşehir, Topraksız Seracılıkta Lider Olacak

Kırşehir'in Çiçekdağ İlçesinde Yiğit Şirketler Grubu tarafından oluşturulan Yiğit Fidan, seracılık konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kırşehir, Topraksız Seracılıkta Lider Olacak
Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesine bağlı Mahmutlu Köyünde 5 yüz dönümlük topraksız üretim yapılabilecek seralar kurulurken, tahmin edilen üretim kapasitesi bir çok ilin sebze ihtiyacını karşılayacak.
Mahmutlu Köyünde yapılan bilgilendirme toplantısına, Vali Mehmet Ufuk Erden olmak üzere, Yiğit Şirketler Grubu sahibi Hamit Yiğit, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, İl Özel İdaresi Genek Sekreteri Bektaş Aydoğan, Çiçekdağ Kaymakamı Yunus Kalaycı, şirket Genel Müdürü H. Metin Yeşiloğlu, çalışanlar ve basın mensupları katıldı.
500 dönüm serada 500 kişiye istihdam sağlayacak olan yatırımın sahibi Kırşehirli Hamit Yiğit ve kardeşleri yatırımın hayırlı olmasını dileyerek, "Mahmutlu kaplıcalarını değerlendirmek ve memleketimiz Kırşehir'e yatırım yapmak için bu işe giriştik. Bize öncülük eden büyüklerimize teşekkür ediyoruz" dedi .
Yiğit Şirketler Grubu'nun inşa ettiği seralarda yılın 365 günü ürün alınabileceği bildirilirken, domates, patlıcan, biber gibi sebzelerin yanı sıra gül, lale gibi çiçeklerle birlikte fidancılıkta da iddialı oldukları kaydedildi.
Hamit Yiğit konuşmasında, yapılan 500 dönümlük seranın jeotermal su ile ısınacağını söyleyerek, "Topraksız, sadece jeotermal su ile yapılabilecek tarım seralarını kuruyoruz. Seralarda ilk olarak domates yetiştireceğiz. Seralarımızda hiçbir zaman toprak olmayacak. Yani topraksız üretim sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Kırşehir Valisi Erden, Kırşehir'e yatırım yapmalarından dolayı Hamit Yiğit'e teşekkür ederek, "Bu seralar sayesinde bölge bir Akdeniz kentine dönüşebilir. Ürünlerin hem yurt içine hem de yurt dışına satılacak. İspanya'dan getiren sera teknolojisi buraya uyarlandı ve yılbaşında seralardan ilk ürünün alınması planlanmakta" ifadelerini kullandı.