Fotoğraflarla yazılmış öykülerini yayınladı

Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde göğüs hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Adem Yılmaz, "Bir Gezginin Fotoğraflarla Yazılmış Öyküler

Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde göğüs hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Adem Yılmaz, "Bir Gezginin Fotoğraflarla Yazılmış Öyküleri" adını verdiği bir kitap yayınladı.

Bugüne kadar bir çok kentte görev yapan 46 yaşındaki Dr. Adem Yılmaz, 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1994 yılında göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanlık eğitimini tamamladı. Yaşamı boyunca resim ve fotoğrafçılıkla ilgilenen Dr. Yılmaz, resimde, Türkiye geneli başarılar elde etti. Fotoğrafçılıkta da çeşitli eğitim programları tamamladı, gezi ve toplantılara katıldı.

En büyük zenginliğin, yeni insanlar tanımak, farklı yaşamlar ve yerler görmek olduğunu kitabında, amatör bir yaklaşımla fotoğraflarla gördüklerini derlediğini ifade eden Dr. Adem Yılmaz, "Bir Gezginin Fotoğraflarla Yazılmış Öyküleri" kitabı ile ilgili şöyle konuştu:

"Görme, konuşmadan önce gelmiştir. Çocuk konuşmaya başlamadan önce bakıp tanımayı öğrenir. Bu nedenle, fotoğraf öteki dünyaların hepsine görsel bir açıyla girme şansına sahiptir. Dolayısıyla, fotoğraf böyle bir yolculuğu yapabilmek için sınırsız imkânlar sunar. Ben de amatör bir gezgin, amatör bir fotoğrafçı olarak fotoğraflarımı öyküleyerek, bir yolculuğa çıkmaya karar verdim. Gerek kişisel gezi programlarımda, gerek fotoğraf gezilerinde ve gerekse mesleki eğitim toplantılarının yapıldığı yerlerde farklı mekan ve olayları görselleştirme fırsatları yakaladım. Fotoğraflarımda, gördüklerimi ve anladıklarımı, bir bakış açısıyla, vermeye çalıştım. Bazen de uzun sözcüklerle anlatamadığım şeyleri bir tek görsel kare anlattı. Fotoğrafta 'işte o an' dediğimiz ya da sandığımız şeyi yakalamak ebetteki iyi, ancak bunu paylaşmak, sanırım en hoş tarafı da bu oldu benim için. Objektifimde gördüklerimi ve anladıklarımı, fotoğraflarla yazmaya ve paylaşmaya çalıştım."