Beşiktaş'ta Tabata gitti, Sezer geldi

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında istediği sonuçları alamayan ve lider Trabzonspor'dan 14 puan geride kalan Beşiktaş, yaptığı transferlerle gündemd

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında istediği sonuçları alamayan ve lider Trabzonspor'dan 14 puan geride kalan Beşiktaş, yaptığı transferlerle gündemdeki yerini koruyor.

Simao, Fernandes, Almeida gibi isimleri kadrosuna katan Beşiktaş bir transfer bombası daha patlattı. Radyospor'da yer alan habere göre, hayal kırıklığı yaratan 10.5 numara Tabata'yı Eskişehir'e gönderen siyah - beyazlı ekibin, Sezer Öztürk'ü renklerine bağladığı açıklandı.

Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'yı renklerine bağlayıp, Avrupa'da transfer piyasasını alt-üst eden Beşiktaş bir yıldızı daha kadrosuna kattı. Eskişehirspor'un 24 yaşındaki gurbetçi yıldızı Sezer Öztürk'e kancayı atan siyah - beyazlı idareciler, uzun süren pazarlıklar sonucunda mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş'ta bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremeyen 8 milyon Euro'luk Rodrigo Tabata karşılığında Sezer Öztürk'ün bonservisi alındı. Beşiktaş kariyeri boyunca sadece 2 gol atabilen Japon asıllı Brezilyalı'nın da, "Eskişehir'e giderim" demesiyle birlikte transfer mutlu sonla noktalandı.

4 OCAK'TAKİ ANTALYA KAMPINA KATILACAK

Sezon başında da ismi Beşiktaş ile anılan Sezer Öztürk'ün de siyah - beyazlılar'a olumlu yanıt verdiği kaydedildi. 24 yaşındaki gurbetçi yıldız, Beşiktaş'ın 4 Ocak'ta Antalya'daki kampına katılacak. Orta sahanın ortasında görev yapan Sezer Öztürk, özellikle uzaktan attığı şık gollerle dikkat çekiyor. Beşiktaş'ın, Eskişehir'e 2-0 yenildiği maçta, Sezer takımının bir golüne imza atmıştı.

Tabata'ya karşı Sezer'in büyük bir iş olduğu belirtilirken, Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin 10.5 numara tanımlamasının karşılığı olarak transfer edilen Tabata, Beşiktaş'a, 8 milyon euro'ya malolmuştu.

Tabata, Beşiktaş'ta kaldığı süre boyunca 1 euro'luk bile faydası dokunmayan isim olarak adlandırılırken, ''Tabata'ya 'kurtarıcı' gözüyle bakıldığı sezonda boş hayallere kapıldığının farkına vardığında iş işten geçmişti. Geçen sezon az daha Başkan Yıldırım Demirören'i götürüyordu, olmadı bu sezon Delgado'yu yedi. Kimse yeterli şansı bulamadığını söyleyemez. Schuster sürekli onda ısrar ederken, Beşiktaşlı taraftarlar da kah tribünde kah ekran başında saçlarını-başlarını yolmaktan kel kaldı.'' görüşüne yer verildi.

Beşiktaş'ın Tabata'yı verip karşılığında Sezer Öztürk'ü almasının, en az Simao ve Almeida kadar bir transfer başarısı olduğu da iddia edildi. Sezer için ise yabancı temelli Beşiktaş orta sahasının önemli bir yerli alternatifi olacağı iddia edildi.

Sezer Öztürk'ün kariyeri

Kategori Maç Dakika Gol Asist

Süper Lig 75 4070 5 6

Türkiye Kupası 16 1049 7 3

Toplam 91 5119 12 9

Tabata'nın Beşiktaş karnesi

Kategori Maç Dakika Gol Asist

Süper Lig 30 1667 2 7

Türkiye Kupası 5 374 - 2

Avrupa Kupası 13 824 - 4

Toplam 48 2865 2 13