Yönetimler en iyi stratejik planı ödülü aldı

Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmaları Derneği (EYPASAD)'ın bu yıl ikincisini düzenlediği ödül töreninde en iyi stratejik

Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmaları Derneği (EYPASAD)'ın bu yıl ikincisini düzenlediği ödül töreninde en iyi stratejik plan hazırlayan yönetim ve kuruluşlar ödüllendirildi.

Rixos Otel'de düzenlenen törende 9 kategoride 16 kurum ödüle layık görüldü. Türkiye genelinde yapılan yarışmada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Özel İdaresi, Yenimahalle Belediyesi, ASKİ ve EGO birincilik ödülü alarak stratejik planda Başkent'in en iyisi olduklarını gösterdi. Bakanlık dalında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Müstakil Kurum ve Kuruluş dalında Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi dalında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İl Özel İdareleri kategorisinde Ankara İl Özel İdaresi, üniversite ve eğitim kurumunda Bartın Üniversitesi, Basın ve Yayın Kuruluşu'nda TRT Genel Müdürlüğü, İl Belediyesi dalında Denizli Belediye Başkanlığı, ilçe belediyeleri arasında Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Yerel Yönetime Bağlı Kurum dalında da Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü birincilik ödüllerine layık görüldü. EGO Genel Müdürlüğü de jüri özel ödülü aldı.

Ulusal Düzeyde 2. Türkiye'in En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu Yarışması Ödül töreninde dereceye girenler belirlendi. EYPASAD Başkanı Mustafa Murat,yarışmayla amaçlarının kurum yöneticilerinin ileride daha sağlıklı görüş almalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kurumsal yapıların sürekli iyileştirilmesi için ekonomik unsurlarını esas alan anlayışları teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydeden Murat, stratejik yönetim planlarıyla şeffaflık ile hesap verilebilirlik anlayışının hayata geçirildiğini söyledi.

Yarışmanın jüri başkanı Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Kurt da yöneticiler için dünün yarınları organize etmede iyi bir yol gösterici olması gerektiğine işaret ederek stratejik planların hazırlıkların yapımında bunun önemine işaret etti. 6 ana başlık ve 109 altbaşlıkta kurumların değerlendirme süzgecinden geçtiğini belirten Kurt, "Kurumlardan gelen metaryelleri inceledik. Aynı zamanda akademisyenlerimizle saha çalışması yapıldı. Stratejik yönetim, liderlik, finansman yönetimi, insan kaynakları yönetimi, toplumsal sonuçlar, mali kontrolden oluşmaktadır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici, yaptıkları çalışmalarla iş hayatının kalitesinin artırılması ve sosyal güvenliğin herkesi kucaklamasını amaçladıklarını belirterek, bakanlığın bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları da tarım konusunda stratejik yönetimin önemine değinerek, dünyada enerji, su ve gıda konusunda arz ve pazar piyasasına dikkat çekti. Kaynakların rasyonel olarak kullanılmadığı taktirde acımasız harcamaların yapılacağını kaydeden Mirmahmutoğulları, bunun da geleceğe yönelik politikaların şekillenmesinde sorunlara yol açmasına neden olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi dalında ödül alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ödül için teşekkür ederek, "Ankara ve ülkemize layık olabilmek için daha fazla çalışmaya söz veriyorum." dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve diğer kurum başkan ve yöneticileri de ödül töreninde hazır bulundu.