Çomü'de 'Kişisel Gelişim Ve Oryantasyon' Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi işbirliğince düzenlenen "Kişisel Gelişim ve Oryantasyon" adlı etkinlik, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

Çanakkale Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi işbirliğince düzenlenen "Kişisel Gelişim ve Oryantasyon" adlı etkinlik, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlik Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. Selver Özözen Kahraman'ın açılış konuşması ile başladı. Sosyoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Cumhur Arslan'ın "Ön Yargı ve İletişim" adlı sunumuyla devam eden etkinlikte Sağlık Merkezi Psikoloğu Uzman Cumhur Çırnaz ise, öğrencilere ilk yıllarda karşılaşabilecekleri zorluklar ve bunları aşma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Özer, ikinci bir dil öğrenmenin gerekliliğinin altını çizdi. Dış ilişkiler Bürosu Erasmus Koordinatörü Arş. Gör. Ümit Güder, üniversitede Erasmus ve AB Gençlik Programı ile ilgili konular hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilerin yurtdışında eğitim görmesinin önemini vurguladı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ahmet Topal da öğrencilerin güvenliği ve refah içinde öğrenim görmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Etkinlik sonunda ise oryantasyon programına katılan öğrencilere katılım belgesi verildi. Program, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Akı'nın etkinliğe katkı sunanlara teşekkür belgelerini vermesiyle son buldu.