Şeb-i Arus binlerce vatandaşı bir araya getirdi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Hz. Mevlana'yı ölümünün 737. yıldönümünde andı.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'yle birlikte

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Hz. Mevlana'yı ölümünün 737. yıldönümünde andı.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'yle birlikte Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Şeb-i Arus törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Vali Vekili Adnan Kayık, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Refik Özen ve yaklaşık 5 bin izleyici katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, "Sema, ölmeden önce ölmektir" diyen Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın sohbetiyle devam etti. Hz. Mevlana'nın öğretisini anlatan Özbağ, salonu dolduran binlerce insanın duygusal anlar yaşamasına yolaçtı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konuşmasında, 737 yıl önce tüm insanlığa hitap eden bir mesaj geldiğini ifade ederek, Hz. Mevlana'nın Türk-İslam kültürü için büyük önem taşıdığını vurguladı. Mevlana'nın felsefesinin tüm dünyayı etkilediğine dikkat çeken Dündar, "Bu gece tüm dünyaya damgasını vurmuş İslam düşünürü Hz. Mevlana'yı sema gösterisiyle anıyoruz. Mevlana insan hakları alanında fark yaratmış bir anlayışın mimarıdır. Onun anlayışı dil, din, ırk ayırt etmeksizin herkesi kapsar." şeklinde konuştu. Bu tür etkinliklerin kent için de büyük önem taşıdığına değinen Başkan Dündar, programda emeği geçen herkesi kutladı.

TÜRKİYE'NİN EN KÜÇÜK SEMAZENİ

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Sema Ekibi'nin gösterisi ile program başladı. 42 semazen ve 38 müzisyenle gerçekleştirilen anma töreninde binlerce izleyici Şeb-i Arus coşkusuna ortak oldu. Türkiye'nin en küçük semazeni 4 yaşındaki Muhammet Hasan ise dikkat çekti. İzleyenler, minik semazenden gözlerini alamazken, Muhammet 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti. Şeb-i Arus töreninin sonunda, Başkan Dündar'a desteğinden dolayı teşekkür eden Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, Dündar'a Mevlevi hırkası ve sikkesi hediye etti.