Karaman Valisi Kahraman'dan Değerlendirme Toplantısı

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, düzenlediği basın toplantısı ile Karaman'a yapılan yatırımları değerlendirdi.

Karaman Valisi Kahraman'dan Değerlendirme Toplantısı
Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı'nda bulunan Devlet Konukevi'nde gerçekleşen değerlendirme toplantısına bazı daire müdürleri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Toplantıda Milli Eğitim alanında yapılan çalışmalardan bahseden Vali Süleyman Kahraman, Karaman'da yapılması düşünülen Ortaöğretim Kampusü yerinin belediyeye ait Yeşilada Mahallesi'nde bulunan arsasının maliye hazinesine devredildiğini ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapıldığını belirterek, "Bu projenin vaziyet planları ve plankote hazırlanmış, arsanın zemin etüt raporunun hazırlanması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Zemin etüt raporuna göre İl Özel İdaresi'nce proje yenilemesi yapılacak. Önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirilecek projeler içerisinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi bulunuyor. Bu projenin toplam tutarı 8 milyon 500 bin TL olup 2010 yılı için bakanlığımızca gönderilecek olan toplam ödenek miktarı 900 bin TL'dir. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin toplam proje tutarı ise 10 milyon TL olup, 2010 yılı için bakanlığımızca gönderilecek olan toplam ödenek miktarı 1 milyon TL'dir. Siyaser Mahallesi'nde bulunan 19 bin metrekarelik arsa, 250 kişilik Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü yapılmak üzere Bakanlığın Hizmetiçi Eğitim Dairesi adına tahsis edilmiştir. Enstitü için mimari proje hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşüne sunuldu. Bu projenin toplam tutarı 4 milyon TL olup bu yıl içerisinde ilimize gönderilen ödenek miktarı ise 400 bin TL'dir. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Stratejik Geliştirme Merkezi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğiyle Bilgi Teknolojileri Kenti Modeli Karaman projesi gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında 25 kursiyer grafik tasarım elemanı kursuna 50 kursiyer de bilgisayar destekli tasarım elemanı kursuna devam etmektedir. Kurslar Karaman Endüstri Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki bilgisayar laboratuvarlarında 9 bilgisayar öğretmeni tarafından uygulanmaktadır. İşkur İl Müdürlüğü'ne bu proje kapsamında 260 başvuru olmuştur. Mülakat sonucunda 75 kursiyer seçilmiştir. 15 Mart 2011 tarihinde 2. grup kursiyerlerin seçimi yapılacaktır" dedi.
Vali Süleyman Kahraman, Türk Dünyası Kültür Parkı projesiyle ilgili olarak verdiği bilgide ise, "Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde Türki Cumhuriyetlerin simgeleri ve Orhun Abideleri gibi anıtsal yapılar, sosyal donatılar, spor tesislerinin yanı sıra, halkımızın dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını giderecek tesisler de bulunacaktır. Bu proje için ilk etapta 500 bin TL'lik ödenek temin edilmiştir. Ayrıca proje çizim ve yapım çalışmaları tamamlanmış, ÇED Raporu alınmış, ara ve yan yol uygulamalarının oturtulmuş kaplaması bitirilmiş ve çocuk oyun grupları, kamelya, çocuk oturma banklarının taban betonları ihaleleri yapılmıştır" şeklinde konuştu.
Kısa adı METİP olan mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarını iyileştirme projesi çerçevesinde İl Özel İdaresi tarafından merkez Alaçatı, Sudurağı, Kılbasan ve Burunoba köylerine tarım işçileri için ortak kullanım alanı oluşturulmasının planlandığını söyleyen Vali Kahraman, "Bu proje için 1 milyon 338 bin TL'lik ödenek geldi. Bu ödenekten Kılbasan beldesi civarında tespit edilen alanda tarım işçileri için çadır, konteynır ve diğer ihtiyaçları için 140 bin TL kullanıldı. Proje dahilinde Alaçatı, Sudurağı ve Burunoba köylerinde yer tespitleri yapılarak ihale hazırlıkları devam ediyor" diye konuştu.