Mardinliler Gaziantep'te Buluşacak

19. Mardinliler Çalışma Platformu'nun Gaziantep'te toplanacağı bildirildi.

19. Mardinliler Çalışma Platformu'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Marev'de hummalı bir çalışma sürüyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren çeşitli illerdeki Mardinliler vakıf ve dernek başkanlarının da bir araya geleceği toplantıya onur konuğu olarak davet edilen Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'in yoğun iş temposundan dolayı toplantıya katılamayacağı ancak tele konferans sistemiyle salonda bulunan konuklara hitaben bir konuşma yapacağı öğrenildi. Bu yıl Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan toplantının 25 Aralık 2010 Cumartesi günü yapılacağı açıklandı.
Marev Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde birçok ilde yaşayan Mardinlilerin kurduğu çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek Mardin bürokrasisiyle buluşacağı toplantıya Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kemal Nevruzoğlu, birçok paşa ve komutan yanında Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ilçe belediye başkanları, Artuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda üst düzey kamu görevlisi olarak çalışan Mardinli hemşehrilerimizle Gaziantep protokolü katılacaktır. Platformun temel amacı; şuanda Mardin'de yaşanan birçok sorunun çözümü için önerileri almak, özellikle Artuk Üniversitesi'nin sorunlarını masaya yatırarak bunların ortadan kaldırılması için Mardin dışında yaşayan Mardinlilerin desteğini almak. Ayrıca Mardin'e yapılacak olan eğitim desteği, kültürel çalışmalarda izlenecek yolların tespit edilmesi ve mevcut yöneticilerin kent sorunlarıyla ilgili talepleri de alınacak. Toplantı sonunda ise bir sonuç bildirgesi yayınlanacaktır" dedi.
19. Mardinliler Çalışma Platformu'nun 25 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapılacağını kaydeden Demirci, "Platformda doğduğumuz ile doyduğumuz illerden destek çalışmaları da yapılacak olup Mardin'in köy ve beldelerinde okullara çeşitli yardımların yapılması yönünde çalışmalar da yapılacaktır. Marev olarak ev sahipliği yapacağımız toplantıya Kamu Güvenliği Müsteşarımız Muammer Güler'i de davet ettik. Ancak yoğun bir programı olmasından dolayı katılamayacağını, ancak toplantı sırasında tele konferans sistemiyle toplantıya katılanlarla konuşacağını bildirdi" diye konuştu.