Kılıçaslanlı öğrenciler üçüncü dil olarak Rusça öğrendi

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde zorunlu olarak verilen İngilizce ve Almanca'ya ilave olarak ilgili öğrencilere Rusça da öğretiliyor. Okul bünyesi

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde zorunlu olarak verilen İngilizce ve Almanca'ya ilave olarak ilgili öğrencilere Rusça da öğretiliyor. Okul bünyesinde açılan Rusça Kulübü'ne iki yıldır devam eden 18 öğrenciden Burak Mantıcı, Abdullah Korkut, Enes Söyler, Süleyman Polat ve Cihangir Çam, başarılı olarak sertifika almaya hak kazandılar.

Kılıçaslan Liseleri'nin Rusça bilen öğretmenlerinden Salih Öngül ve Mustafa Demir'in oluşturduğu jüri heyetinin huzurunda Rusça'yı doğru kullanmak ve yöneltilen sorulara doğru cevap verebilmek şeklinde yapılan sınavlarda başarılı olan öğrenciler mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerden Burak Mantıcı, "Okulumuzda dört öğretmenimizin Rusça'yı iyi derecede biliyor olması bizim için büyük bir şans, bu sayede kolaylıkla pratik yapma imkanı buluyoruz ve öğrenme hızımızı artırıyoruz." dedi.

Sertifika töreninde konuşan Okul Müdürü Ali Köksal, yabancı dil öğrenmede İngilizcenin önemini kaybetmediğini, ancak gelişen dünyada yer edinmenin, artı değerlere sahip olmaya bağlı olduğunu ifade etti. Köksal, şöyle dedi:

"İngilizce bilmek bir ayrıcalık olmaktan çıktı, bu yüzden İngilizce'ye ilaveten iki, hatta üç yabancı dil bilme bir gereksinim olmuştur. Bilindiği üzere son zamanlarda Rusya'yla ülkemizin ekonomi anlamında ilişkisi her geçen gün artıyor, bunun bilincinde olan öğrencilerimiz zamanın kıymetini bilip Rusça öğrenmeye başladılar. Kurs öğretmenlerimiz Kemalettin Sever ve Bayram Altıparmak'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.