Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener:

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, öğrencilerin yumurtalı saldırılarıyla ilgili olarak, "Yumurtalı protesto yapılıyor diye eleştirenler var

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, öğrencilerin yumurtalı saldırılarıyla ilgili olarak, "Yumurtalı protesto yapılıyor diye eleştirenler var. Hayır, yumurtalı ve yumurtasız heyecanını dile getirmişse bunu demokrasinin bir gerekliliği olarak görmek lazım. Yumurta şiddete girmez bu konuda yargı kararları var" dedi.
Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde "Siyaset ve Medya İlişkileri" konusunda derse girdi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, 'Siyasetçilerin bugünlerde üniversiteleri gitmemesi daha doğru olur' yönündeki açıklamalarına katılmadığını söyleyerek, "YÖK başkanının ifadeleri kendisini bağlar beni bağlamaz" dedi.
Şener, politikacı olarak aynı zamanda hocalık yapmış biri olarak öğrencilerle birlikte olmaktan onları duygularını anlaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Burada verilen derse konuk olarak katıldım. Siyaset ve medya ilişkileri konusunda bilgilerimi paylaştım. Faydalı olduğunu zannediyorum. Doktora öğrencilerin görüşlerini aldım. Sınırlı sayıda öğrenci ile birlikteydim. Selamlaşıp konuştuğumu öğrenciler oldu. Bu ziyaretim yıllar öncesini hatırlattı bana. 1972 yılında buraya öğrenci olarak girmiştim. 1977
mezunuyum. O dönemde okullarda şiddet vardı. Çok sayıda öğrenci vuruluyordu. Hakan Yurdakuler benimle aynı sınıftaydı. 2. sınıftayken karşı sınıf öğrencileri tarafından vuruldu. Bu fakültede çok zor günler geçirdim. O günkü olayları gençlik adına doğru görmüyorum. Öğrencilik yıllarında yaşadığımız şiddet yanlış, aşırılıkların sonucuydu" diye konuştu.
AK Partili Burhan Kuzu'ya yapılan saldırıları değerlendiren Şener, yumurta atmanın şiddete girmediğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bugünkü sorun çok fazla ve farklıdır. Sorun öğrencilerin hak talebinde bulunması değil. Sorun öğrencilerin duygularını düşüncelerini siyasilere iletmelerinde değil, siyasilere duygularını iletirken protesto yapmaları yumurta atmalarında sorun yoktur. Sorun Türk toplumunun susturulmuş olmasıdır. Öğrencilerin gençlerin susturulmasıdır. Protesto yapabilen bir Türkiye bugünkü ihtiyacı olan Türkiye'dir. Elbette siyasetçilere duygularına düşüncelerine anlatacaklardır. Elbette siyasetçilere protesto
yapacaklardır. Tehlikeli olan duyarsız olmaktır. Yumurtalı protesto yapılıyor diye eleştirenler var. Hayır yumurtalı ve yumurtasız heyecanını dile getirmişse bunu demokrasinin bir gerekliliği olarak görmek lazım. Yumurta şiddete girmez bu konuda yargı kararları var. Şiddete başvurulmadığı sürece eylem ve protesto bir sağlık işaretidir. Buraya gelirken bir endişe duymadım, beni de protesto ederlerdi. Başbakanın üslubunda demokratik kültür gerekliliği yoktur."