Burhan Kuzu öğrencilerle buluştu

Ankara Üniversitesi'nde protesto edilen Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, bugün paneli düzenleyen öğrencilerle bir araya geldi. Kuzu, görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burhan Kuzu öğrencilerle buluştu
Burhan Kuzu eski bir sözü hatırlatarak "Haklı olmak yetmez, hep haklı kalmak lazım" dedi. Kuzu, bazı yazarların öğrencilere gaz verdiğini de ifade etti.

Burhan Kuzu şunları söyledi;

"Polis orantısız güç kullandığına ilişkin iddialar var. Bu olayı alıpta başka bir olaya aktararak ilgisi olmayan bir tepki göstererek bu ifade özgürlüğümüzün ve karşı insanların da bilgi edinme hakkının engellenmesinin nelere mal olduğunu görüyoruz hepimiz.

Eski bir söz vardır Haklı olmak yetmez, hep haklı kalmak lazım özünüzde haklı olabilirsiniz ama yöntemde de haklı olmanız lazım. Bir ay önceydi bu gençler bize geldiler ve bir panel istediler. Biz de seve seve kabul ettik. Benim bir özelliğim var öğrencilerden gelen hiçbir talebe karşı çıkmamış kabul etmişimdir. Dolayısıyla bu gençlere verilen değeri gösteriyor. O günkü olayda 15 dakika bekledim. Yumurtanın sayısını bilmiyorum ama çift sarılı olanları düşününce sayı daha da artıyor. Bize gelen haber gerek emniyetten ve başka gençlerden ortalığın gergin olacağı biçimindeydi. İki şey yapalım dedik ya bu toplantıyı iptal edelim yada tedbir alınır. İstanbuldaki olaylardan polis aşırı bir şekilde eleştiriye maruz kaldığı için benim olayımda görevini yapmamış oldu.

Salona geldik buyrun hedef tahtası hazır. Yumurta yarışması başlasın. Fakülteye girişte madem dekanlık bunu biliyor o zaman bir arama yapsan bu da yok. Ben o arada 15 dakika bekledim. Diyelim ki ifade özgürlüğünden bir bağ kurarsak bizim elbisemiz battı canları sağolsun en azından konuşmamıza devam edebilirdik. Protesto etmek illa yumurta atmak değildir. Bir resim çizersin, arkanı dönersin. Bir sürü yöntem var. O gün benim içim sızladı. Benim öğrencilerim böyle olmamalıydı.

Bazı yazarlar bu öğrencilere gaz veriyorlar. Kardeşim bunun bir sınırı var. Birisinin özgürlüğü diğerinin özgürlük alanına kadar sınırlıdır. Hükümetler devirmiş oldular. Bu gençleri sokağa dökmenin gaz vermenin bir anlamı yok.

Ben bu gençlere teşekkür ediyorum. Bugün beni ziyarete geldiler. Bu önemli bir teşebbüs girişimidir. Yüzde 85-96'ya yakın oranda dinlemek istiyorlar. bunlara dinleme şansını nasıl tanıyacağız bunu düşünmemiz gerekiyor. Bu gençlerimizin somut bir takım talepleri olabilir, yurt sorunu burs meselesi hükümet olarak bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. Bu daha iyi olmalı. Bu somut talephleri konusunda size ben buradan sesleniyorum. Öğrencilerimizin bir öğretim üyesi olarak söylüyorum somut bir talepleri var ise bunu muhakkak Bakan Arkadaşlara, YÖK'e Milli Eğitim Bakanlığı'na götürebilirler gayet rahat bir şekilde ben de bu konuda yardıma her zaman hazırım.

Üniversite yıllarında da hep böyle olmuştur. Söylemesi ayıp derler en çok sevilen hoca değerlendirmesinde de hep ben birinciliği aldım. Böylesine benim öğrenci ile sıcak temasım vardır. Bunu bilir oradaki öğrenciler.

İnşallah bundan sonra böyle bir sorun olmaz. Bütün öğrencilerimize sesleniyorum. Benim kapım herkese açıktır. Herkes sorununu gelip benimle konuşabilir. Belki çözemeyebilirim ama ilgileneceğime söz veriyorum.
Kaynak: İHA