4 Barajın İhalesi Tamamlandı

AK Parti, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, Bademli Barajı'nın ihalesinin yapıldığını söyledi.

4 Barajın İhalesi Tamamlandı
"Küçük Menderes ovasında 6 yılda, 50 kilometrelik mesafede 4 tane baraj yapımı ile ilgili girişimlerimiz meyvelerini vermeye devam ediyor" şeklinde konuşan Badem; "Beydağ Barajı'nın yapımının ardından tüm ağırlığımızı bölgenin sulanması ile ilgili diğer barajların da yapılması konusunda veriyoruz. Geçtiğimiz aylarda Zeytinova Barajı, ardından Aktaş Barajı ve son olarak da Bademli Barajı ile ovamızın sulama sorununu çözecek yatırımlar gelecekte su sıkıntısını büyük ölçüde çözecektir" dedi.
"BADEMLİ İHALESİNE 33 FİRMA KATILDI"
Bademli Barajı'nın ihalesinin yapıldığını söyleyen Mahmut Badem; "İzmir'de gerçekleştirilen ihalede katılım yoğun oldu. Bademli Barajı ihalesine 33 firma teklif verdi. 55 milyon TL maliyet hesaplanan ihale sürecinde yüzde 55 bedelle ihalesinin onanması bekleniyor. Bademli Barajı 3 yılda tamamlanarak su tutmaya başlayacak. 148 hektar alanı sulayacak olan baraj Bademli, Ovakent, Kemenler, Pirinçci belde ve köylerinin ovalarını sulayacak. Baraj 5 milyon metreküp su tutarak bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak" dedi.
"SUYA İHTİYACIMIZ VAR"
Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak da baraj inşaatı ile ilgili şunları söyledi: "2010 yılı yatırım programında olmamasına karşın, ek yatırım programı ile Çevre Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatı ile programa alınan Bademli Barajımızın ihalesinin yapılması bizleri sevindirdi. Ek programa alınmasında Bademli'ye büyük destek veren ilçe başkanımız Ali Hadim, İl Başkan Yardımcımız Mahmut Badem, milletvekillerimizin de katkıları ile bugün ihale aşamasına gelen barajımızın ihale aşamasına gelmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Meyve fidancılığı konusunda Türkiye'de söz sahibi olan beldemizin sulama suyuna kavuşması ile üretim maliyetlerimizde daha aşağı düşecek. Burada Bademli'li çiftçilerimiz ve ovamızdaki üreticilerimiz rahat soluk alacak. Ben de bugün İzmir'de yapılacak olan ihaleyi takip edeceğim. Bölge çiftçimize hayırlı olsun."