Niğde'de Bedensel Engellilerin Spor Başarısı

Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvasında ikinci oldu.

Niğde'de Bedensel Engellilerin Spor Başarısı
Şampiyona sonrası Niğde'ye dönen takım oyuncularını ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Nadir Nadi Tanrıkulu, sporla her engelin aşılabileceğini belirterek, "Turnuvada şampiyonluğu kıl payıyla kaçırdık. Bazı eksiklerimiz vardı. İlk kez bir turnuvaya katıldığımız için de neyin nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Toplam 6 takımın katıldığı turnuvada bütün bu olumsuzluklara rağmen yine de ikinci olmayı başardık" dedi.
Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak önemli bir uğraş olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Spor, özellikle engelliler için çok daha önemli. Spor kardeşliktir, barıştır, dostluktur. Bizler fiziksel engelliler olarak yaşantımızda bunun eksikliklerini zaman zaman yaşıyoruz. Ancak yine de hayata tutunmayı, normal insanlar gibi yaşamaya, engellerimizi aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda yeter ki sağlıklı insanlar bize engel çıkartmasınlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nadi Nadi Tanrıkulu, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü takım kaptanı Aydın Yıldırım'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.