Kılıçdaroğlu'nun yemenisi Twitter'da alay konusu oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grubu'ndaki kürsüye, partili bir kadının sırtına attığı yemeni ile çıktı. Omuzlarındaki yemeniyle kameralara konuşan Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı hemen Twiter'de tartışma ve espri konusu oldu. Twiter'da yemeni ile ilgili 'geyikler' yapıldı.

Kılıçdaroğlu'nun yemenisi Twitter'da alay konusu oldu
Bugün 81 il başkanımızla Mustafa Kemal'e gittik ona sevgimizi anlattık. Ve Mustafa Kemal'in 1970'de söylediği sözü sizlerle paylaşmak isterim. O sözler bugünde geçerli. Milletin karşıında nasumuslu hareket etmeklasım. Millete daima doğruyu söyleyeceğiz. Hata yapaız fakat o hataları düzelteceğiz. Aynı düşünceler bizim içinde geçerli dedi.

Ecevit ve İnönü'yü unutmayacağız

Bülent Ecevit artık aramızda yok. Bir üniversite çatısı altında Bahçeşehir Üniversitesinde Erdal İnönüyü andık. Her iki lider bugün aramızda yoklar. Her iki liderde sosyal demokratik adı altında önemli isimlerdir. Biz onların görevini alıp seve seve yapacağız. Bir şeyin altını önemle çizmek isterim. Liderler sorunları çözmek isteyen kişilerdir. Bunlardan biri ise Erdal İnönü'dür. Onun söyledikleri, O dönemde gerçekleşebilseydi. Bugün farklı bir Türkçe ile karşılaştık. O dönemde en ağır suçlamaları yaptılar. Arkamıza baktığımızda Erdal inönü'nün söylediklerine hayran kalıyoruz.

İŞÇİLERİN ÇATISI CHP'DİR

Dün Türkiye'de İşçi sendikaları konfederasyonunu ziyaret ettik. Kayıt dışı istihdamdan söz edildi. Ve ben dedim ki; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak sizin söylediklerinizin altına imzamı atıyorum. Buradan bütün işci kardeşlerime sesleniyorum ellerini vicdanlarına koysunlar ve karar versinler. Taşeron işçiliğe karşı duran ve bunu iktidar olduğunda kaldıracağını kim söylüyor Cumhuriyet Halk Partisi.  Buradan bütün işçilere sesleniyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar.12 Eylül'ün kısıtlayan yasalarını kim kaldırdı? CHP, Eğer sizler gelecekte daha güvenli bir toplum istiyorsanız. Sizin çatınız bir tanedir oda CHP'dir.

Onlar hak istesinler biz onların parlementoda sözcüleri oluruz. Onların bir lafı vardır' Susma Sustukça sıra sana gelecek'  biz susmayacağız her yere sesleneceğiz.

Kişinin karnı doymuyorsa sağlıklı demokrasi o Ülkeye gelmez

Sendikalara sesleniyorum. Hem çalışıyorsunuz hem sigortanız yok, hayır sigortasız çalışanlar yaşları 50-60 olduklarında dönüp arkalarına baktıklarında. Tüm aileleri kötü durumda olacak. On nedenle kayıt dışı altındaya son diyeceğiz. ama iktidar Kayıt dışı ile mücadele etmiyor. Çünkü altında bir şeyler var. Halkı yoksullğa itiyorlar. Kişinin karnı doymuyorsa sağlıklı bir demokrasi O Ülkeye gelmez.

Başbakan sözünü tutsun

Başbakan'a edepten söz ediyor. Başabakan'dan gurur duyuyorum. Umarım Başbakan sözünü tutar. Milletin derdini kenara bırakıp. kendi dertlerine düşüyorlar. Biz kendi derdimize düşmedik .13 yaşındaki çocuğun derdindeyiz. Sen koskaca Başbakansın ilgilendin mi? ben Mi halkın derdi ile ilgileniyorum  o mu dertlerle ilgileniyıor. Biz halkın tüm dertleri ile iglileniyoruz. Biz CHP olarak tüm ildeki insanaların dertleri ile ilgileniyoruz. Evet bu milletin derdi var ve Sayın Başbakan'ın düşündüğünden çok fazla.

Biz halkın her derdine ama her derdine ilgi duyan bir siyasi partiyiz.Böyle olacağız halkın siyasi partisi olacağız.Doğudan batıya her yerde CHP Halkın partisi olacak. Biz eskiden millet dertli derken Başbakan itiraz ederdi.Şimdi kendisi itiraf ediyor milletin derdi var diyor. Bizim derdimiz ne ? Bizim derdimiz Türkiyede işsizlik var çözülmesi lazım.Türkiye'de yoksulluk var çözülmesi lazım! Ama birilerinin derdi farklı..

O YARGIÇLAR İSTİFA ETSİN

Geçen günlerde Yargıtay'dan ilginç bir karar çıktı. Yargıyı hakim kılan Yargı'nın vicdanı değil yargıcın vicdanıdır. Bunu şunun için söylüyorum. 13 Nisan 2009 Nisan Haberal'i içeri alıyorsunuz. Aradan bir süre geçiyor. deliller toplanıyor, Sorgulaması yapıyolar her şey yapılıyor. Ve deniliyor ki tutuklaması sona ersin. Ama mahkeme serbest kalsın diyor ama 2 yargıç. ısrarla kalsın diyor. Haberal tazminat davası açıyor. ve yargıtay 2 yargıcı tazminat davasına hüküm ediyor. imdi o yargıçlara bir işi düşüyor. O Yargıya güvenimizi tekrar kazanmak istiyorlarsa o davadan vazgeçmeleri gerekiyor.

Önümüzde Kurban Bayramı ama kötü bir durum var Dünyanın en pahalı kurbanını biz keseceğiz. Çünkü tarımı öldürdüler.

Sizin amacınız başka bizim amacımız başka biz halk zenginleşsin diyoruz onlar yoksullaşsın. Zenginlik neden garibana uğramıyor. Gariban hep gariban mı kalacak. Sen iktidarsın niye yurttaşlarının zenginlemesine engel oluyorsun. Bu süreç içerisinde kimin sofrası zenginleşti. Vallahi ben altın çilek yemedim. 605 Milyon dolar kullanmadığımız doğalgazın parasını ödedik.

ÜLKEN İÇİN DOĞALGAZI BEDAVA KULLANDIR

Peki şimdi illerimizin varoşlarında oturan orta halli veya düşük gelirli vatandaşlarımıza soruyorum.605 Milyon dolarlık doğalgaz ödedik peki siz bu doğalgazı kullandınız mı ?Önümüzde bayram var bayramda daha çok gezeceğiz daha çok vatandaşımızla bir arada olacağız. Kardeş aile edinelim diyelim ki bu ülkede benim kadar sende yaşıyorsun neden birbirimizin sorunlarını bilmiyoruz gönül birliği kuralım.Huzurlu bir bayram geçirelim emeklilerimizin sıkıntısını bilyorum işsizlerimizin sıkıntısını biliyorum ama sıkıntıyı aşmak bizim elimizde.Gücümüzü birleştirirsek aşamayacağımız engel yoktur. O engeli aşmak dileğiyle hepinize hayırlı Bayramlar diliyorum saygıyla selamlıyorum..'dedi..

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup konuşmasını noktalandırdı.