Konak'ta Zabıtalar Göz Açtırmıyor

Konak Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı'na az bir süre kala ilçenin çeşitli noktalarında seyyar satıcılara karşı denetimlerini arttırdı

Konak'ta Zabıtalar Göz Açtırmıyor
Konak Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı'na az bir süre kala ilçenin çeşitli noktalarında seyyar satıcılara karşı denetimlerini arttırdı. Belediye ekiplerinin İzmir Emniyeti ile yaklaşan bayram öncesi seyyar satışı en aza indirmek için Mithatpaşa, İnönü Caddesi, Güzelyalı, Hatay, Eşrefpaşa, Basmane, Alsancak ve Yenişehir semtleri ile Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara 30 zabıta personeli ve 20 çevik kuvvet polisi katıldı.
Kural dışı satışı en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; "Halkımızın daha huzurlu alışveriş yapması için denetimlerimizi sıklaştırdık. Bayramın ilk gününe kadar çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecek" dedi. Başkan Tartan'ın talimatıyla, bayram öncesi huzuru sağlamak ve vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasının önünü açmak için mücadele eden zabıta ekipleri, 22 dükkana işgalden ceza keserken; ruhsatı bulunmayan 8 dükkan ile ilgili de tutanak tuttu. Gıda ve giyim malzemelerinin yer aldığı seyyar tezgahlar toplanarak Yenişehir'deki ana depoya kaldırıldı. Tezgah sahipleri ile ilgili Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem başlatıldı.
Operasyonlar, bayramın birinci gününe kadar, 09.00- 19.00 saatleri arasında aralıksız sürecek.