Uyuşturucu hap operasyonu zanlısı serbest bırakıldı

Uyuşturucu soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kuzeni olduğu belirtilen Erdem E., savcılık sor

Uyuşturucu soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kuzeni olduğu belirtilen Erdem E., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin yürüttüğü ve uyuşturucu hap extacy imalathanesinin ortaya çıkarıldığı operasyon sonrasında Doğan A.'ın ismini vermesi üzerine gözaltına alınan Erdem E. sevk edildiği adliyede savcı tarafından sorgulandı. Uyuşturucunun kendisine ait olmadığını söyleyen Erdem E.'nin, sorgusunda, "Aramızda bir arazi satışı nedeniyle ihtilaf vardı. Başkasına ait araziyi kendisininmiş gibi bana sattı. Daha sonra arazinin gerçek sahibi ortaya çıktı. Bu nedenle aramız iyi değildi. O nedenle ismimi vermiştir. Benim bir alakam yok uyuşturucuyla." dediği öğrenildi. Erdem E.'nin avukatının savcılığa sahte arazi satışı ile ilgili belgeleri de sunduğu ifade edildi. Erdem E., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklanmıştı.