TRT ve Samanyolu Basın Konseyi'nden ayrıldı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Basın Konseyi Başkanlığı'ndan istifa etmeyen Oktay Ekşi'yi protesto ederek konseyden ayrıldı. Samanyolu Yayın G

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Basın Konseyi Başkanlığı'ndan istifa etmeyen Oktay Ekşi'yi protesto ederek konseyden ayrıldı. Samanyolu Yayın Grubu da Basın Konseyi'nden ayrılma kararı aldı.

Oktay Ekşi'nin Başbakan ve bakanlara yönelik hakaretler içeren yazısının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak TRT bir açıklama yayınlayarak konseyden çekildiğini açıkladı.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Basın Meslek İlkeleri'ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan Ekşi'nin sonrasında tuhaf bir oylamayla yeniden Basın Konseyi Başkanlığı'na seçildiği belirtildi. Oktay Ekşi'nin durumunun tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarstığına dikkat çekilen açıklama şöyle davam etti: "'Basın etiği' gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkansız kılmaktadır.Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir. Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi'nden çekiliyoruz."

Öte yandan, Samanyolu Yayın Grubu da Basın Konseyi'nden ayrılma kararı aldı.