Kocasinan'da Semt Pazarlarına Yoğun İlgi

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, vatandaşların belediye denetiminde kurulan semt pazarlarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kocasinan'da Semt Pazarlarına Yoğun İlgi
Yıldız, taze sebze, meyve, tuhafiye ve züccaciye ihtiyaçlarının uygun fiyata pratik olarak karşılanabildiği belediye denetimindeki semt pazarlarının vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını, gönül huzuruyla alış veriş yapılabildiğini kaydetti. Kocasinan Belediyesi sınırları içinde zabıta denetiminde 19 semt pazarı kurduklarını vurgulayan Yıldız, "Semt pazarları haftalık mutfak alış-verişlerinin yapılabildiği alıcı ve satıcının makul fiyatlarda buluşturulduğu önemli mekanlardır. 351 bin olan nüfusumuzun önemli bölümünün semt pazarını kullandığını tespit ettik. Vatandaşımızın bu ihtiyacını karşılarken 620 sebze-meyve, 480 tuhafiye-züccaciye satan bin 100 esnafa da istihdam sağlıyoruz. Bunun karşılığında esnaflardan aylık 3 lira alıyoruz. Yani 5 liradan az bir paraya esnafa işyeri tahsis ediyoruz" dedi.
Vatandaşların semt pazarına gelirken güven duygusu yaşaması için gerekli tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, "Öncelikle zabıta denetimleriyle vatandaşın sağlığına ve cüzdanına göz dikeni pazardan uzak tutuyoruz. Açılışında, kapanışında genel ve hijyenik temizlik yapıyoruz. Hedefimiz vatandaşımızı ve esnafımızı en iyi şartlarda buluşturup ağırlamaktır" şeklinde konuştu.