Chp'de Yaşanan Tartışmaların Ardından

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Genel Merkezde tüzük değişikliği ile ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Genel Merkezde tüzük değişikliği ile ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Parti içerisinde herhangi bir bölünmenin söz konusu olmadığını kaydeden Karslıoğlu, uzlaşmanın mutlaka sağlanacağını savundu.
CHP'de yaşanan olumsuz sürecin geçici olduğuna dikkat çeken Karslıoğlu, hep birlikte yola devam edeceklerinin altını çizerek "Partimizde bir tüzük değişikliği söz konusu. Genel merkezimize tüzüğümüzün geçersiz olduğu bildirildi. Burada kurultaya gerek olmadığı düşünüldü ve değişikliğin kurultaysız yapılmasına karar verildi. Yeni tüzüğe göre 13 tane yeni başkan yardımcısı bir de genel sekreter atanması gerekmekte. Bu yetki tamamen genel başkanımıza aitti ve kendisi atamayı yaptı. Diğer arkadaşlarımız ise kurultay kararı aldı. Partimizde iki fikir ortaya çıktı ve iki tarafta sonuçları Yargıtay'a bildirdi. Yargıtay'dan gelecek sonuç doğrultusunda partimiz yoluna devam edecek. Tahmin edildiği gibi bölünme falan yok. CHP hep birlikte yoluna devam edecek. Yasal olarak kurultay yapmamız gerekiyorsa yaparız. Gönül arzu ederdi ki bu olaylar yaşanmasın ama eninde sonunda uzlaşma sağlanacak. Bu geçici bir dağınıklık" dedi.
Parti içi demokrasiye önem verdiklerini vurgulayan Karslıoğlu, "Bir takım sıkıntılar var gibi gözükmesine rağmen bizim partimizde parti içi demokrasi var. Herkes fikrini rahatlıkla açıklayabilmektedir. Bunun yaygınlaşmasından yanayız. Parmak indirip kaldıran milletvekilleri ülkeye faydalı olmayacak. Biz parti içi demokrasiye önem veren bir grubuz" diye konuştu.