Başsoy, İki Yılı Değerlendirdi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy göreve geldiği günden bugüne kadar iki yılın geçtiğini belirterek yaptığı çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Başsoy, İki Yılı Değerlendirdi
AK Parti Erzincan İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda geçen iki yılı değerlendiren Başsoy yaptığı açıklamada "AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının kongresi yapılalı tam iki yıl oldu. Erzincan için yaptığımız yoğun çalışmalarla dolu dolu geçen bu iki yılda yapılanlar ortada. Siyasi hayatımın çok yoğun ilk iki yılı. Bu süre içerisinde teşkilatlarımızla ve Erzincan, Can Erzincanlılarla beraber çok güzel ve heyecanlı günler yaşadık. Bir yerel seçim, bir il başkanlığı kongresi, birde referandum sürecini teşkilatlarımızla ve Erzincan halkıyla birlikte geçirdik ve önümüzde 2011 genel seçimleri var, inşallah can Erzincan'ımızla birlikte huzur içinde bu süreci de atlatacağız. Bizim tek güvencemiz halkımız can Erzincan'ımız. Biz sayın bakanımızdan Erzincanlılar olarak çok şey öğrendik. Bu süre içerisinde onun siyasi tecrübelerinden çok istifade ettik. İyi ki Erzincanlı olmuş, iyi ki Erzincan'dan millet vekili olmuş. Kendisi Ankara da kale gibi durduğu sürece Erzincan'ımızı daha nice güzel günlerin beklediğini biliyoruz. Bunun idraki içerisindeyiz.
Sayın bakanımızın tavsiyeleri doğrultusunda biz Erzincan da Erzincan partisini kurduk. Erzincanlı hemşerilerimize gönlümüzü ve Ak Parti kapılarını ardına kadar açtık ve hiçbir siyasi ayrım, hiçbir etnik köken ayrımı yapmadan tüm hemşerilerimizi bağrımıza bastık. Erzincan da bu zaman dilimi içerisinde hep beraber büyük işler başardık,birlik ve beraberliği sağladık.Bunları burada saymakla bitiremeyiz. Burada sadece Erzincan'ın geleceğini garanti altına alacak büyük projelerin bazılarını sıralarsak ve ne anlama geldiğini bilirsek,Erzincan'ın gelecekte nerede olacağını da anlamış ve görmüş olacağız.
ÜNİVERSİTE
Yıllarca hep özlemini çektik ha bugün ha yarın dedik ve özlemini duyduğumuz Erzincan üniversitesinin 3. eğitim öğretim yılı açılışını büyük bir coşkuyla kutladık.3 yıl içerisinde 6 bin öğrenciden yaklaşık 13 bin öğrenci seviyesine ulaştık.Türkiye'de çok nadir olan ve iş imkanı çok yüksek olan fakülte ve yüksek okulların Erzincan'ın merkez ve ilçelerinde açılmalarını sağladık.hiç ihtimal vermediğimiz Tıp Fakültesini ,Araştırma ve uygulama hastanesinin sevincini hep beraber yaşadık.Bundan böyle hemşerilerimize tüm sağlık hizmetleri en üst seviyede alma imkanına kavuşmuş olacaklar.öğrenci sayımız önümüzdeki yıllarda 20 bin bulacak ve Erzincan ticaret ve ekonomi anlamında bu sayede çok hızlı bir ivme kazanacak,kazanan Erzincan can Erzincan olacak.
ERGAN DAĞI
Bu projenin ilk hayali rahmetli Recep Yazıcıoğlu ile başladı. Aradan 20 yıla yakın bir zaman geçti acaba olurmu olmazmı dediler. Turizm açısından zayıf olan ilimizi güçlendirmek için sayın bakanımıza bu konu anlatıldı ve sayın bakanımız hemen harekete geçilmesi talimatını verdi.sayın valimiz belediye başkanımız,il genel meclis başkanımız ve tüm Erzincan halkı bu konuda büyük bir heyecanla projenin hayata geçirilmesi için çalışmaya başladı. bugün gelinen noktada yollar tamamlanmış teleferikler tamamlanmış ve bir çok binanın ihalesi yapılmış durumdadır .önümüzdeki yıl tüm Erzincanlı hemşerilerimizle Munzur yamaçlarında kayak şenliği yapacağız. Bu proje hayaldi artık Ak parti ruhu ve sayın bakanımızın çok büyük destekleriyle gerçek oldu.önümüzdeki yıllarda Erzincan ekonomisine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak turist akışı başlayacak bundan Erzincanlı kazanacak can Erzincan kazanacak.
ÇAĞRI MERKEZİ
Dün söylendiğinde acaba dediğimiz çağrı merkezinde bugün 850 kişi istihdam edildi. Erzincan gençleri göç etmedi gurbete gitmedi biz ak parti olarak sayın bakanımız sayesinde gurbeti Erzincan a getirdik. Bugün bu çağrı merkezinin Erzincan ekonomisine katkısı ayda yaklaşık 800 bin TL'dir. Çağrı merkezimizin önümüzdeki yıllarda 1500 kişilik kapasiteye ulaşılacağı tahmin edilmektedir.bundan Erzincanlımız kazanacak can Erzincanlı hemşerilerimiz kazanacaktır.
SANSA GEÇİDİ
Bu güne kadar hiçbir iktidarın ve hiçbir ulaştırma bakanlığının cesaret edemediği bu amansız geçit bize gelin beni görün artık ben acımasız değilim ben geçilmez değilim diye bize kucağını açıyor.dağlar devriliyor Fırat'a gen vuruluyor,ve üzerinde yılan gibi uzayıp giden çok kaliteli bir duble yol meydana geliyor.Bu yolun bitirilmesi iki sene gibi kısa bir sürede tamamlandı.artık kazalar olmayacak otobüsler Fırat'a uçmayacak.doğu ve batı arasındaki zor geçit zevkle yolculuk yapacağınız bir yol haline geldi.ekonomik yönden de bu yol nedeniyle ticaret hacmimiz artacaktır bundan Erzincan kazanacak can Erzincanlılar kazanacak.
KUZEY GÜNEY KORİDORU
Trabzon â€"Erzincan ,Malatya â€"mersin koridorun açılmasıyla Erzincan ticaretin cazibe merkezi olacak beklide liman şehri olacak bu projede şuanda çok büyük bir çalışma sürdürülmektedir.Trabzon-Erzincan-Malatya arasında yol çalışmaları hızla devam etmektedir.Bu koridorun açılmasıyla da Erzincan ticaret hacmi gelişecek göç veren bir şehir değil göç alan bir şehir haline gelecektir.Bundan Erzincan kazanacak can Erzincan kazanacak.
HAVA ALANI
Şehrimiz prestijli bir hava alanına kavuşuyor.Terminal binamız bitmek üzere Erzincan hava alanımıza haftada bir uçak inerken bu sayı günde 3 ' e çıkarılmıştır.bu sayede Erzincan 'a giden gelen yolcu sayısı yıllık 200 bin sayısına ulaşmıştır.ticaretin canlanmasında ana etken olan hava ulaşımı sayın bakanımız sayesinde çözülmüş bundan sonra yatırım yapacak iş adamları ulaşım problemi yaşamadan Erzincan'a gelip gideceklerdir.yatırımlarını daha sık kontrol etme imkanı bulmuşlardır.
HIZLI TREN
Hızla giden çağın devletlerini ancak hızla giden trenlerle yakalayabiliriz.işte dev projelerden biri de önümüzdeki yıllarda Erzincan'ımıza ulaşacak , ırak yerler yakın olacak Erzincan Ankara arası 3 saate,Erzincan İstanbul arası 5 saate inecek. Ticaretin gelişmesinde en büyük etken olan ulaşım probleminin diğer bir ayağını da çözmüş olacağız, bundan Erzincan kazanacak can Erzincanlı kazanacak.Daha bir çok alanda Erzincan'ımıza yatırımlar gelecek , tarım ve hayvancılık alanında kalkınacak, organize sanayi dolacak, göç veren bir şehir değil göç alan bir şehir olacak.Nüfusumuz artacak dolayısıyla ticaret hacmimiz buna bağlı olarak gelişecek,Erzincan kazanacak can Erzincanlı kazanacak.
Genel yatırımların yanında yerelde de bir çok projeler hayata geçiriliyor.Hem belediye başkanlarımız hem de İl Genel Meclis Başkanımız ve üyeleri çok büyük projelere imza atıyorlar.Merkez belediye başkanımız ve meclis üyeleri Erzincan'ımızı marka şehri yapmak için gece gündüz çalışıyorlar.Modernleşen bir şehrin ihtiyaçları olan yeşil alan ,park,kaldırım çalışmaları, yol ,doğal gaz,içme suyu,kanalizasyon ve piknik alanlarının çalışmaları hızla devam ediyor.Ayrıca il genel meclis başkanımız ve il genel meclis üyelerimiz beldelerde köylerde büyük çalışmalar beldelerimizi ve köylerimizi marka belde ve köyler olması için çok büyük çaba sarf ediyorlar. İki yıldır hizmet götürülmeyen köy ve belde kalmadı. Köy yolları su kanalları içme suyu hatları kanalizasyon çalışmalarında çok büyük mesafeler kat edildi.İlçe ve Belde belediye başkanlarımız çok özverili çalışarak çok büyük projeleri hayata geçirerek ilçe ve beldelerini marka yolunda hızla imar etmeye devam ediyorlar. Tüm belediye başkanlarımıza belde belediye başkanlarımıza il genel meclis başkanı ve üyelerine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Erzincan 'da yapılan bu hizmetler aynı zamanda ülkemizin her yerinde de eş zamanlı olarak devam etmektedir.Türkiye imar ediliyor hızla ilerliyor,muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor.Başbakanımızla Bakanlarımızla Milletvekillerimizle Teşkilatlarımızla tüm devlet kadrolarıyla Türkiye'yi dünyada bir numara yapmak için çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. Bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, nefesimizin yettiği yere kadar milletimize hizmet etmeği boynumuzun borcu biliyoruz. Milletimiz bu emaneti bize verdiği sürece bu emanete sahip çıkmaya söz veriyoruz. Milletimizin başını ne içeride ne de dışarıda önüne eğdirmeyeceğiz. Sayın Bakanımızla, Milletvekilimizle, Belediye Başkanımız, İl genel Meclis Başkanımız, İl Başkanımız ve teşkilatlarımızla hep bu sorumluluk ve anlayış içerisin de Erzincan'a ve Türkiye ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Eski siyaset anlayışlarımızı bir tarafa bırakarak Sayın Bakanımızın şemsiyesi altında Erzincan Partisiyle omuz omuza hep beraber, birlik beraberlik içerisinde bu şehri kalkındırmaya hizmet etmeye devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel şehrin insanlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi