YÖK'ün ismi ve logosu değişiyor

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, kurulun önümüzdeki süreçte isim ve logosunun değişeceğini söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, Ha

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, kurulun önümüzdeki süreçte isim ve logosunun değişeceğini söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, Hacettepe Üniversitesi'nde katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özcan, YÖK'te yapılması düşünülen değişikliklere 9 ay öncesinden başlanıldığını ancak hükumetin yeni anayasa değişiklik tasarısıyla bu sürecin uzayacağını aktardı. Özcan, "Bizim o zaman düşündüğümüz değişiklikler en çok aksayan hususların düzeltilmesini içeriyordu. Ama hükumetimiz seçimleri takiben yeni bir anayasa yapılacağını ilan ettikten sonra bizde daha bütüncül bir yaklaşımın daha doğru olacağını düşündük ve YÖK'te bir komisyon kurduk. Şimdi bir arkadaşımızı bu iş için memur ettik. O arkadaşımız komisyon üyelerini belirleyecek." şeklinde konuştu.

Kurulacak komisyon yeni yapının isim ve logo konularını belirleyeceğini kaydeden YÖK Başkanı Özcan, Anayasa değişikliği sonrasında yeni YÖK'ün yapısı hakkında şunları kaydetti: "Anayasa değişirse anayasanın içinde bizimle ilgili maddelerin değişmesi muhtemeldir. Bu değişiklik bünyesinde bizimde kendi içimizde değişliklik yapmamız uygun olacaktı. Bunlar birbirini takip eden şeyler. Biz anayasadaki ruha ve felsefeye bağlı olarak değişiklikler yapacağız."

"Rektör atamalarıyla ilgili mütevelli heyeti gibi bir heyet fikri ağır basıyor" diyen YÖK Başkanı Özcan, "Yetkilerim azaltılacak, YÖK'ün yetkileri de azaltılacak. Ulaşılmak istenen noktanın denetleme ve düzenleme yapan yüksek öğrenimin politikasını belirleyen bir kuruluş olması, diğer yetkilerin üniversitelere devredilmesi noktasıdır." ifadelerini kullandı.