Bdp'den 'Barış Ve Demokrasi' Şöleni

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, "her Kürdün gönlünde PKK sempatisi olduğunu" iddia etti.

BDP Van İl Başkanlığı'nın Ahmed-i Hani Parkı'nda düzenlediği 'Barış ve Demokrasi Şöleni', geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Şölene gelen vatandaşlar polisler tarafından kurulan arama noktalarından teker teker geçirildi. Sahneye çıkan yerel sanatçıların söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde kalabalık eğlenirken, Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK'yı simgeleyen bez parçalarının da açıldığı şölende ilk olarak Kürtçe bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, gün gelecek
dağdakilerin de Türkiye'de serbestçe gezeceklerini söyledi. Abdullah Öcalan'ın da siyaset yapacağını ileri süren Öcalan, Türkçe olarak devam ettiği konuşmasında, yaklaşık 30 yıldır devam eden savaşta fakir Türk ve Kürt çocuklarının öldüğünü belirtti. Kendilerinin hayatlarını kaybeden askere de, polise de ve dağdaki gerillanın da ölümüne üzüldüklerini kaydederek, "Burada bunu bilsinler ki Kürtler özgürlük için savaşmayı da ölmeyi de bilmişlerdir" şeklinde konuştu.
BDP'li belediye başkanları ve siyasetçileri olarak dağdakilerin siyaset yapmaları için mücadele ederken, birilerinin kendilerine 'Gidin dağda siyaset yapın' dediğini iddia eden Üçer, "Bize gidin dağda siyaset yapın diyorlar. Dağlar zaten bizimdir. Gerillanın dağlarda yaktığı özgürlük ateşi yüreğimizi ısıtıyor. Zaten her Kürdün gönlünde PKK sempatisi vardır" ifadelerini kullandı.
Özdal Üçer, yaptığı konuşmanın ardında beraberinde bulunan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP'li ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte şölen alanından ayrıldı.
Bir süre daha devam eden şölenin ardından bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nin alt sokağından ses bombası ve havai fişekler attıktan sonra kaçarak olay yerinde uzaklaştı. Polis ekiplerinin kalabalığa zamanında müdahale etmesi üzerine şölen olaysız bir şekilde sona erdi. Dağılım esnasında bir kaç kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.