Vecdi Gönül: Kanunu uyguladık

Milli Savunma Bakaı Vecdi Gönül, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Gönül, "Kanuni hakkımızı kullandık" dedi.

Vecdi Gönül: Kanunu uyguladık

Eski İzmit Belediye Başkanı Necati Gençoğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere Kocaeli'ye gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bir gazetecinin '3 general görevden neden alındı' sorusuna, 'Bu, 926 sayılı kanunun 65. maddesinin uygulanmasından ibarettir. Söyleyeceğim başka bir şey yok' yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, 'Polislerin askerlik yapıp yapmayacağıyla' ilgili soru üzerine de 'Çalışmalar devam ediyor' dedi.

Hükümet, Cumhuriyet tarihinde ilk kez üç generali görevden uzaklaştırmış, haklarında açılmış davalar nedeniyle Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gevramoğlu açığa alınmıştı.