Hendek Belediyesi Öğretmenleri Ağırladı

Hendek Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle ilçedeki tüm öğretmenleri eşleriyle birlikte Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde ağırladı

Hendek Belediyesi Öğretmenleri Ağırladı
Hendek Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle ilçedeki tüm öğretmenleri eşleriyle birlikte Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde ağırladı. Yemekte Hendek Belediyesi tarafından hazırlanan "Hendek Tarihi" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.
Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen öğretmenler günü programına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başkan vekili Osman Aydın, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Prof. Dr. Enver Konukçu ve öğretmenler katıldı.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, "Ben de eski bir eğitimciyim. Birçok öğrenci yetiştirdim ve onlar da benim gibi başarılı öğrenciler yetiştiriyorlar. İlçemizde birçok hizmetler yaptık. En büyük iş dünyasını ilçemize getirerek işsizliği ortadan kaldırdık. Öğretmenlerimizle her zaman birlikte olduk ve eğitime büyük destekler verdik. İnşallah bu birlikteliğimiz devam eder ve hep birlikte büyük çalışmalar yaparız" dedi.
Başkan İnci, bu özel günde özel bir tanıtımı yapmaktan da mutluluk duyduklarını belirterek, "Hendek Tarihi'ni gelecek nesillere taşımak için yaklaşık 3 yıldır Prof. Dr. Enver Konukçu hocamızla bir çalışma yapıyoruz. Kitabımızın araştırma çalışmasının tamamlanmasının ardından basımını gerçekleştirerek tanıtımını sizlerle bu özel günde yapmak istedik. Hendeğimizin güzel tarihini kültürel renklerimizi bu kitapta toparlamaya çalıştık. Bu çalışma bizim gelecek nesillere bir borcumuzdu. Geçmişimizi geleceğe bir nebze olsun aktarabildiysek ne mutlu size. Sizler bu kitaptaki bilgileri öğrencilerinize anlatarak önemli bir görevi daha yerine getireceksiniz" diye konuştu.
Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan'da tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Ayhan, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunun herkes tarafından bilindiğini, çok büyük emek ve özveri isteyen bir meslek olduğunu ama karşılığında alınan manevi hazzın her şeye değdiğine inandığını söyledi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hendek'te böyle bir tablo görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Büyük, "Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Sizlerin verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşacak. Öğretmenlik onurlu ve itibarlı bir meslek. Bu duygu ve düşünceler tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bugün burada tanıtımı yapılan "Hendek Tarihi" kitabında emeği geçenlere başta değerli başkanımız Ali İnci olmak üzere tebrik ediyorum" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'da kendisinin eski bir öğretmen olduğunu, öğretmenlikte aldığı hazzı hiçbir zaman unutamadığını söyledi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Tarihi isimli kitabında hazırlanmasında katkı sağlayan Prof. Dr. Enver Konukçu'ya bir plaket verdi. Prof. Dr. Konukçu'da tarih konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı Başkan İnci'ye teşekkür etti. Başkan İnci, tüm öğretmenlere Hendek Tarihi kitabını, kravat ve şal hediye etti.