Elbistan Milli Eğitim Müdürü Çelik: Öğretmen ölümsüzdür

Elbistan'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başl

Elbistan'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı, Mükrimin Halil Lisesi spor salonunda devam etti. Salon girişinde, öğrenciler, öğretmenlerini kapıda karşılayarak karanfil ve şeker takdim etti.

Törene, garnizon komutanlığını temsilen Personel Üsteğmen Mesut Çoban, Belediye Başkanı Abdullah Paksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, Ağır Ceza Reisi Atilla Oğuz, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Haydar İnce, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. Mevlüt Kurt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Amir Ahmet Topal, İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Kılınç, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, öğretmenlerin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, "Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa nasıl fer verirse, bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır, muasır medeniyetler haritasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. İstiklâl marşımızı yavrularına ezberleten. Çocuklarını hayata hazırlayan. Tıpkı kahramanlar gibi uğruna savaş verdiği bir ideali var. Kaybolmaması gereken yarınlar uğruna hava muhalefetini, çileli olanaksızlıkları tanımaz. Hiçbir engel duramaz inanmışlığı karşısında. Umudunu yitirmez. Adı Hasan Bey'dir, Ayşe Öğretmendir adı. Ama mutlu olmasını gerektirecek kutsal bir sıfatı vardır: Öğretmen. Âb-ı hayat gibi bir şey. Dünyanın en anlamlı şeyi olsa gerek, fanilik içinde var olmak. Sadece maddeten yok oluyorsunuz. Arkadan gelen kafile sizin izinizden yürüyor geleceğe. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olsa olsa, budur zannımca. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. 21. yüzyıla girdiğimiz bu günlerde en büyük davamız, yine eğitimdir. Sürekli değişen, gelişen bilimsel ve teknolojik alandaki yeniliklere ayak uydurabilmemizin tek yolu eğitimden geçmektedir. Öyleyse, nasıl bir eğitim ve nasıl bir insan modeli? Öğrencilerimizin kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini yetiştirmelerine olanak tanıyan, demokratik, lâik, çağdaş, bilimsel ve Türk milliyetçiliğini esas alan ve bu temellerin üzerinde gelişen eğitim." diye konuştu.

Ardından, emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan İbrahim Özcan ise "Bu 24 Kasımda sizlerin karşısında emekli bir eğitimci olarak bulunuyorum. Eğitim öğretim ve bunu meslek edinenler adına söylenecek çok söz var ama ben alt başlıklar diyebileceğimiz bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı şekillendiren, yön veren öğretmenlerimiz, okullarda eğitim öğretim dışındaki temizlik, güvenlik, tamirat ve benzeri işlerden en kısa zamanda kurtarılmalıdır. Neslimize kişiliğini kazandıracak, insanların önce kendilerine özgüvenleri sağlanmalı, sosyal ve ekonomik seviyeleri yükseltilmelidir. Otuz iki yıllık eğitimciliğimin tamamına yakını yöneticilikte geçmiştir. Gördüm ki öğrenciler kadar öğretmenlerin yetiştirilmesi de önem arz etmektedir. Kaç dadı ile büyütürsen büyüt çocuğuna anne sevgisi verebilir misiniz, cevabı sizlere bırakıyorum. O halde öğretmenlerin yerini de hiçbir teknolojik ürün alamaz. Bu, demek değildir ki öğretmenlerimiz kendilerini yeni teknoloji ile donatmasın, iletişim araçlarını kullanmasınlar. Elbette böyle bir algı büyük yanılgı olur. Günümüzde mevcut iletişim araçları ile bilgiye ulaşmak o kadar kolay ki bir tık ile dünyadan haber alabiliyoruz. Ancak yan komşumuzdan ya da anne babamızın son durumundan haberimiz olabiliyor mu? İşte öğretmen tam bu noktada burada lazım olandır. Şüphesiz ki Türk milli eğitimi hedeflerine, geleceğimizin mimarı öğretmenlerle ulaşacaktır. Bütün meslektaşlarıma başarılar diliyor, öğretmenler gününü kutluyorum."

Yapılan konuşmaların ardından; hizmet sürelerini doldurarak emekli olan Cuma Alagöz, Mehmet Kubilay Sığırtmaç, Durdu Aslantaş, Aliye Yüksek, Adile Günen, İbrahim Özcan, Fatma Ayla Boran, Ali Koldan ve Hasan Aslan isimli öğretmenlere, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

Ardından, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman, göreve yeni başlayan stajyer ve kadrolu toplam 112 öğretmene öğretmenlik yemini ettirdi. Daha sonra, öğretmenler günü nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Binbaşı Süleyman Bilir ve Belediye Başkanı Durmuş Küçük tarafından ödülleri verildi. Program, Kaymakam Metin Maytalman'ın öğretmenler günü kutlaması ile sona erdi.