Asfaltta Aslan Payı Milas'ın

Muğla İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünün 2011 yılı yatırım programı açıklandı

Asfaltta Aslan Payı Milas'ın
Muğla İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünün 2011 yılı yatırım programı açıklandı. Birinci kat asfaltın yer almadığı programda, ikinci kat asfalt çalışmalarında aslan payı 119 kilometre köy yolu ile Milas'ın oldu.
Muğla İl Özel İdare'nin 2011 yatırım programında Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü'nün programı açıklandı. İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürü Hida Kılıç, 2011 yılında toplam ikinci kat asfalt yapılacak köy yolunun 445 kilometre olduğunu açıkladı. 1 kilometresi 22 bin TL olan ikinci kat asfaltlama çalışmaları için 9 milyon 790 bin TL, Bin kilometre yama asfalt için 3 milyon TL ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ayrıca iş makinesi ve CPRS cihazı alımı içinde 1 milyon 930 bin TL olmak üzere toplam 14 milyon 720 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
445 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK
Muğla il genelindeki köylerin asfalt çalışması için Muğla Merkez köylerine 44 kilometre, Bodrum'a 45, Datça'ya 10, Dalaman'a 21, Fethiye'ye 109, Kavaklıdere'ye 10, Köyceğiz 17, Marmaris'e 27, Milas'a 119, Ortaca'ya 13, Ula'ya 13 ve Yatağan köylerine de 17 kilometre ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 445 kilometre asfalt yapılacak.
KAVAKLIDERE YOLU TARTIŞMASI
İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürü Hida Kaya'dan Yatağan-Kavaklıdere arasında devam eden yol çalışmasının karayolları mı, yoksa İl Özel İdare sınırları içinde mi olduğunu sorarak, "Bu yolda İl Özel İdare Müdürlüğü'nün araçları çalışıyor. Karayolları sınırında ise Karayolları ile aramızda iş makinelerinin çalıştırılmasına yönelik protokol imzalandı mı?" sorusuna, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Sabahattin Avcı, "Bu yolların yapımı duble yollar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü ile Muğla Valiliği, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) arasında yapılan protokol çerçevesinde yasaya dayalı yürütülüyor. Daha önce de buna benzer çalışmalar yapıldı. Yeni bir çalışma değil" dedi.