CHP'den 'mali af paketi'ne şartlı destek

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin bayram öncesinde açıkladığı vergilerin yeniden yapılandırılmasını öngören paketi olumlu bulduklarını söyledi ancak çıkarılacak yasada bazı düzenlemelerin yapılmasını da istedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin bayram öncesinde açıkladığı vergilerin yeniden yapılandırılmasını öngören paketi olumlu bulduklarını söyledi ancak çıkarılacak yasada bazı düzenlemelerin yapılmasını da istedi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Akif Hamzaçebi, 2009 yılında yaşanan ekonomik krizin vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti.

"Bu konuda düzenleme yapılması için geç bile kalındı" diyen Hamzaçebi, düzenlemenin vergi adaletini zedelememesi için de mali af paketinde vergisini zamanında ödeyen vatandaşlara vergi indirimi uygulanması gerektiğini söyledi.

Hamzaçebi, indirim oranının da yüzde 1 ile 3 arasında olabileceğini kaydetti.

Naylon fatura düzenleyen ve kullananların pakete kesinlikte dahil edilmemesi gerektiğini vurgulayan Akif Hamzaçebi, düzenlemenin olumlu etkilerinin kaybolmaması için pakette sicil affının da bulunabileceğini ifade etti.

Hamzaçebi, "Pakete kredi kartı borçlarını da dahil etmekle yarar olabilir" dedi.