Körfez'de inşaata bu yıl 72 milyar dolar harcanacak

Bu yılın sonuna kadar Körfez ülkelerinde 72 milyar dolar değerinde inşaat ihalesinin verileceği bildirildi. Dubai'de başlayan ve bölgedeki en büyük in

Bu yılın sonuna kadar Körfez ülkelerinde 72 milyar dolar değerinde inşaat ihalesinin verileceği bildirildi. Dubai'de başlayan ve bölgedeki en büyük inşaat fuarı Big 5'in ilk gününde açıklanan 'Körfez İşbirliği Konseyi 2010 Bina İnşaat Endüstri Raporu'na göre ihalelerin yaklaşık üçte biri yani 23,5 milyar dolarlık proje Birleşik Arap Emirlikleri'nde verilecek. Kaynaklara göre halen sadece BAE'de aktif halde bin 600 civarında proje bulunuyor.

Dubai Uluslararası Konferans ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışını BAE başkan yardımcısı ve başbakanı ve Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid El Maktum yaptı.

Fuar organizatörleri tarafından tanıtımı yapılan raporda perakende satış, ticari, mesken, turizm ve eğlence dahil olmak üzere bölgedeki başlıca sektörler analiz edildi ve perakende satışın büyümeye en yatkın alt sektör olduğu vurgulandı. Araştırmada önümüzdeki iki yıl içinde inşaat sektöründeki harcamaların büyük kısmının hükümetler tarafından yapılacağı kaydedildi.

Fuar müdürü Andy White, "Ekonomik durgunluk nedeniyle bölgedeki inşaat sektörü son birkaç yıldır zor durumda olsa da araştırmaya göre endüstride istikrarlı bir iyimserlik görülüyor." dedi.