Hollanda'daki Karamanlılar Amsterdam'da buluşacak

Hollanda'da yaşayan Karamanlılar bu yıl Amsterdam'da dördüncüsü düzenlenecek gecede bir araya gelecek. Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) tarafından

Hollanda'da yaşayan Karamanlılar bu yıl Amsterdam'da dördüncüsü düzenlenecek gecede bir araya gelecek. Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) tarafından yarın akşam düzenlenecek geceye Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Latif Memiş, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ve Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse onur konuğu olarak katılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan HOKAV Başkanı Uğur Şen, Hollanda'da değişik kültürel faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Hollanda'daki çalışmaları ile Türk kamuoyunda ve Hollanda kurumları nezdinde önemli bir yeri olan ve kendisinden bahsedilerek, diğer şehir vakıf ve derneklerine örnek olmaya devam eden vakfımız aynı heyecanla hedeflerine doğru yürümeye devam etmektedir." dedi.

Uğur Şen, dördüncüsünü düzenleyecekleri Kültür ve Dayanışma Gecesi'nin gurbetteki hemşehrilerine verdikleri değerin ve önemin bir göstergesi olacağına dikkat çekti. Şen, gecenin hem katılım anlamında hem de program içeriği açısından farklı bir etkinlik olacağını dile getirdi.

Gecede özel sazları eşliğinde TRT Ses Sanatçısı Ayşe Taş ve Karaman'dan Yarenler Ekibi'nin de sahne alacağını belirten Şen "Gecenin organizasyonunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.