Kimse Yok Mu 45 bin kurban kesecek

Kimse Yok Mu Derneği, bu yıl yine kurban coşkusunu Türkiye'nin her bölgesinde ve dünyanın beş kıtasında yaşamayı hedefliyor. Kimse Yok Mu Derneği, bu

Kimse Yok Mu Derneği, bu yıl yine kurban coşkusunu Türkiye'nin her bölgesinde ve dünyanın beş kıtasında yaşamayı hedefliyor. Kimse Yok Mu Derneği, bu yılki kurban bedelini Türkiye için 400 TL olarak belirlerken, yurt dışı fiyatları ise ülkelere göre 100 dolardan başlayıp 420 dolara kadar değişiyor.

Yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanan kurbanların (her hisseden 3 paket, 7'şer kiloluk olacak şekilde hazırlanarak) tamamı gönüllülerle birlikte yurt içindeki ihtiyaç sahiplerinin evlerine; aynı şekilde yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar da hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Kimse Yok Mu Derneği, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da modern tesislerde kurban kesimleri yaparak, Türkiye'nin her bölgesinde ve yurt dışında 36 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban bayramı ziyaretinde bulunacak ve kurban eti ulaştıracak. Kesilen kurbanlar 7'şer kiloluk torbalara konularak, kurban için hazırlanan özel kolilerle, dernek yetkilileri ve gönüllüleri tarafından bizzat ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek teslim edilecek.

KURBAN ETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Kimse Yok Mu Derneği'nden yapılan açıklamada, kurban etleri daha sonra dağıtılmak üzere bekletilmeyecek ya da kavurma ve benzeri şekillerde değerlendirilmeyecek. Dernek, bağışlanan kurbanların etlerinin tamamını bayram boyunca gönüllüleriyle dağıtarak ihtiyaç sahipleri sevindirilecek.

2009 YILINDA NELER YAPILDI

2009 yılında Kimse Yok Mu Derneği 36 ülkede insanların bayram sevinci yaşamasına vesile oldu. Fakirlere ve muhtaçlara umut ışığı olan Kimse Yok Mu Derneği, 2009 Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi insanlara et dağıtımı yaparak sevinçlerine ortak oldu. Fakir ailelere Türkiye'den bağışlanan kurban hisselerini götüren Kimse Yok Mu Derneği; Pakistan, Endonezya, Somali, Sudan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere 36 ülkede ihtiyaç sahibi ailelerin sesine kulak verdi.

Kimse Yok Mu Derneği kurban coşkusu, 2009'da Türkiye'nin her bölgesinde dünyanın dört kıtasında yaşandı. Dernek, Türkiye'nin her bölgesinde ve yurt dışında 36 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban bayramı ziyaretinde bulundu ve kurban eti ulaştırdı.

Kimse Yok Mu geçen yıl Türkiye'de 12 bin 529, yurt dışında ise 15 bin 65 kurban olmak üzere toplam yurt içi ve yurt dışında 27 bin 594 hisse kurban keserek, 93 bin aileye kurban eti ulaştırdı. İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti yanında bayram hediyeleri de götürüldü.

BAYRAM SEVİNCİ NASIL YAŞANACAK?

Kurban bayramını ihtiyaç sahibi insanların yanında geçirerek onların sevincine ortak olan dernek yardımseverleri, geçen yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Kimse Yok Mu Derneği ile beraber yollara düşüyor. Geçen yıl kendi kurban etlerini bizzat kendi elleriyle ihtiyaç sahibi insanların kapılarına kadar gidip dağıtan binlerce gönüllü esnaf ve iş adamı, bu yıl yine kurban sevincine ortak olmak için yol, konaklama başta olmak üzere bütün masraflarını kendileri karşılıyor. Bayramı ailelerinden ayrı geçiren gönüllüler ve yardımseverler, yardımlarının doğrudan ihtiyaç sahibine ulaşmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, açıklamasında, geçtiğimiz yıl gönüllülerle yaptıkları kurban faaliyetinin yurt içinde ve dışında geniş kitleler tarafından takdire şayan görüldüğünü belirtti. Özkara, Kurban Bayramı'nda derneğin gerçek ihtiyaç sahipleriyle yardımseverleri buluşturduğunu ifade etti. Özkara, "Bu yıl biz, yurt içinde kurban kestirmek isteyenlerin kurbanını yurt içinde, yurt dışında kurban kestirmek isteyenlerin kurbanını yurt dışında kesiyoruz. Yurt dışında ya da yurt içinde kesilen kurbanları, gönüllülerimizle ve dernek yetkililerimizle kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi insanlara bizzat ulaştırıyoruz." dedi.

2010 KURBAN HEDEFİ

Kimse Yok Mu, bu yıl Türkiye'de 14 bin, yurt dışında ise 30 bin kurban olmak üzere toplam yurt içi ve yurt dışında 45 bin hisse kurban keserek 135 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor. İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti yanında bayram hediyeleri de verilecek.

DERNEK İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kimse Yok Mu Derneği kanalıyla kurbanlarını yoksullara ulaştırmak isteyen hayırseverler, www.kimseyokmu.org.tr adlı internet sitesinden seçeceği ülke için kredi kartıyla online bağış yaparak ya da sitedeki banka ve postane hesaplarına kurban bedeli olarak 400 TL bağışlayarak kurbanını yurt içinde kestirebiliyor.

Kimse Yok Mu Derneği Türkiye kurban bedeli 400 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 100 ila 420 dolar arasında değişiyor.

BAĞIŞ VE BİLGİ HATTI: 44 44 593

Yardımseverler kurbanlarını 18 Kasım 2010 (Kurban bayramının 3. günü) tarihi, saat 13.00'a kadar Kimse Yok Mu'ya bağışlayabilirler.

Kurban kesilecek ülkeler ise şöyle: "Afganistan, Arjantin, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Brezilya, Burkino Faso, Burma (Myanmar), Çad, Endonezya, Etyopya, Filistin, Filipinler, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Kamboçya, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, Kongo D., Kosova, Laos, Lübnan, Madagaskar, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Pakistan, Peru, Senegal, Somali, Sri-Lanka, Sudan, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Uganda, Vietnam, Yemen"