Sanayi Ve Ticaret Bakanı Ergün Trabzon'da

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kampüsü içersinde yer alan Teknokent'in açılışı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla yapıldı.

Sanayi Ve Ticaret Bakanı Ergün Trabzon'da
Bakan Ergün, Teknokentler'in önemine vurgu yaparken, 21. yüzyılda toplumların ekonomik kalkınması ve refah düzeylerini belirleyen en önemli unsurun, teknolojik gelişme ve bilimsel ilerlemeler olduğunu belirtti.
KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Ergün'ün yanı sıra Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve davetliler katıldı.
İlk olarak söz alan KTÜ Rektör Yardımcısı ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, üniversite kampüsü içinde yer alan teknokentle ilgili bilgi verdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen de yaptıkları konuşmalarda teknokentlerin ülke kalkınmasındaki önemine vurgu yaparken, gelişen ve değişen dünyada teknolojinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu söylediler.
Daha sonra söz alan Bakan Nihat Ergün, Türkiye'nin öncelikle teknoloji transferini minimum düzeye indirmesi daha sonra dünyaya teknoloji ihraç eden ülkelerden birisi haline gelmesi gerektiğini ifade ederek "Türkiye, dünya sahnesine yeniden çıkan her geçen gün dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini alan ve güçlendiren bir ülke. Özellikle son yıllarda başardığımız büyük değişim bizi hayatın her alanında yeni bir boyuta taşımıştır. Toplumların kalkınma süreçlerinde dikkat etmeleri gereken iki önemli husus olduğunu düşünüyorum. Bunlardan birincisi ekonomik, sosyal demokratik ve kültürel kalkınmayı bir arada sürdürebilmek. Zira bu birliktelik uyum sağlanamazsa herhangi bir alanda sağlanan başarı kalıcı olmayacak ve ülkenin çıtasını yukarıya taşımak mümkün olmayacaktır. İkinci husus ise kalkınmanın ülke sahtına yayılması ve farklılıkları artırmaktan ziyade adaleti yaygınlaştıran bir rol üstlenmesidir. Bu önemli iki hususun yerine getirilmesinde şüphesiz üniversiteler ciddi bir rol üstlenmektedir. Artık üniversitesi olmayan şehrimiz kalmadı. Bu yeni üniversiteler bulundukları şehirlerin potansiyelini de açığa çıkarmaya ve var olanı geliştirmeye başladılar. Mevcut üniversitelerimizin ise nitelik ve kapasiteleri her geçen gün artmakta ve onlarda daha modern ve daha gelmiş kimliğe kavuşmaktadır. Bugün bütün şehirlerimiz ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkı vermeye başlamışlardır. Örneğin 2002 yılında sadece 234 milyon dolar ihracaat yapan Trabzon, 2008 yılında bu rakamı 910 milyon dolara kadar çıkarmıştır. 2009 yılında ise ekonomik krizin etkisiyle dünya pazarları daraldığı için bu rakam 815 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiş. Artık Trabzon neredeyse yıllık 1 milyar dolar ihracat yapan illerimizde birisi haline geldi" dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Ergün'e plaket takdim edilirken, Bakan Ergün ve beraberindekiler daha sonra üniversitenin kampüsü içinde yer alan Teknokent'in açılışını gerçekleştirdi.