Erciş'teki Katliamın Ardından Kızlar Da Toprağa Verildi

Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan cinayetin kurbanları olan Aslan ailesinin 2 kızı da toprağa verildi.

Çelebibağı beldesinde yaşanan olayda hayatını kaybeden Aslan ailesinin detaylı inceleme için Malatya'ya gönderilen Fatma ve Pınar İsmindeki kızlarının cenazeleri Van'a getirildi. Beldede kılınan cenaze namazının ardından Fatma ve Pınar'ın tabutları bir kamyonetin kasasından Kırkdeğirmen köyüne getirildi. Baba Burhan Aslan dün defnedilen eşi Sahide ve erkek çocukları Mevlüt ile Sinan'ın mezarı başında bir süre ağlarken, kızların tabutları ise vatandaşlar tarafından kamyonetten alındı. Malatya'daki otopsi
raporunda tecavüz bulgusuna rastlanmadığı tespit edilen kızlar, gece saat 01,00 sıralarında ailenin diğer fertleri ile yan yana toprağa verildi.
Köyün mezarlığında bir açıklama yapan baba Burhan Aslan, evinin yıkıldığını ve ailesinden 5 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Ermenilerin dahi böyle bir şey yapmadığını ifade eden baba Aslan, fail veya faillerin bir an önce bulunmasını istedi.
Öte yandan Cuma namazı sonrası ilçe halkının olayı protesto etmek üzere bir yürüyüş düzenlemesi beklenilirken, İl Emniyet Müdürlüğü'nden de ilçeye takviye ekipler gönderildi. Otopsi raporu sonucu tecavüz bulgusu bulunmadığı kesinleşirken, güvenlik kuvvetleri çalışmalarını hırsızlık ihtimali üzerine yoğunlaştırdı. Evde yaklaşık 10 bin TL demir para bulunduğu da öğrenilirken, soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.