Çocuklardan Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Bolu'da, 12 Kasım 1999 depreminin yıldönümünde ilköğretim okulu öğrencilerinin deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

11 yıl önce yaşanan 12 Kasım depreminin yıldönümü Bolu'da çeşitli programlarla anıldı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Protokol üyelerini okul girişinde karşılayan öğretim görevlileri ve okul müdürü daha sonra programın yapılacağı salona geçti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilere ve velilere seslenerek, "Bolu birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor.
Bugüne kadar yaşadığımız büyük depremler bir daha yaşanmayacak diye bir şey yok. O yüzden depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Tedbirlerimizi ona göre almalıyız" dedi.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, deprem bölgelerinde önlemlerin en iyi şekilde alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün 11 yıl önce yaşanan depremi anmak için toplanmış bulunuyoruz. O günü hatırlayanların bir kez daha büyük acıyı nasıl yaşayabildiğini tahmin edebiliyoruz. Bolu deprem bölgesi olması nedeniyle sık sık sarsıntıların olması mümkün. Bu yüzden her zaman tedbirli olmakta fayda var. Büyükler küçüklere nasıl korunmaları gerektiğini, neler yapmaları gerektiğini sık sık anlatmalı.
İnşallah bir daha böyle büyük acılarla karşılaşmayız."
Protokolün konuşmalarından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan deprem senaryosu sergilendi. Evde oturan bir aileye misafirliğe gelen başka bir aile deprem afetine yakalandı. Evde bulunanlar hemen yere diz çökerken, ailenin büyüğü önce evin içinde oyun oynayan çocuğunu kucakladı. Ardından kanepenin yanına geçerek dizleri üstüne çöküp ellerini başlarının üzerine bağladılar. Öğrencilerin gerçeği aratmayan tatbikatı salondakilerden alkış aldı.
(BV-RY-HO-Y)