AK Partili Seyda: Habur'da pik yaptık

AK Parti Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Habur'da adeta pik yaptıklarını ifade ederek, "İhracat ülkenin her yerinde düşerken, Habur'da bu rakamlar a

AK Parti Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Habur'da adeta pik yaptıklarını ifade ederek, "İhracat ülkenin her yerinde düşerken, Habur'da bu rakamlar artış gösterdi." dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde taziye ziyaretlerinde bulunan AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Kaymakam Bünyamin Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Yıldız, Habut sınır kapısında araçların beklemeksizin seri bir şekilde giriş çıkış yaptıklarını söyledi. Yıldız, "Eskiden araçlar günlerce haftalarca kuyruklarda bekliyorlardı, çok perişan durumda kalıyorlardı. Ama artık eski kuyruklar tarihe karıştı. Günlük ortalama 5 bin araç Habur Sınır Kapısı üzerinden giriş ve çıkış yapıyor." dedi.

AK Partili Abdullah Veli Seyda ise Habur'da adeta pik yaptıklarını ifade ederek, "İhracat ülkenin her yerinde düşerken, Habur'da bu rakamlar artış gösterdi. 5 binden fazla araç giriş çıkışı da Habur'un ne kadar işlevsel ve hızlı çalıştığını gösteriyor." ifadesini kullandı. Silopi ilçesinde şikâyet konusu olan İpekyolu içinde acil çözüm yolu aradıklarını belirten Vekil Seyda, sözlerine şöyle devam etti: "İl Koordinasyon toplantısında bu konuyu gündeme getirdim. Silopi'de çevre yolu için proje çalışması yapılıyor. Proje hazır olduktan sonra ihalesini yapacağız." Cizre ve Silopi'deki devlet hastanelerinin askeriye devre edileceği yönünde bir takım iddiaların kulağına geldiğini ifade eden Vekil Seyda, "Bunlar partimizin çalışmalarını karalam için söylenen asılsız sözlerdir. Komplodan başka bir şey değildir." diye konuştu.

Cizre, İdil ve Silopi'ye fakülte açılması için Şırnak Üniversite Rektörü Ali Akmaz ile görüştüklerini kaydeden Vekil Seyda, "Rektörden bazı taleplerimiz oldu. Silopi için dış ticaret pazarlama ve lojistik bölümlerinin açılması gibi tekliflerimiz oldu. Rektör bana bu konu ile ilgili olarak Silopi'de bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi. İnşallah en kısa sürede bu fakülteler için bir çalışma başlatılır. Silopililerden arsa konusunda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Veli Seyda, konuşmasının sonunda İdil'de temeli atılan havaalanın 2011'de hizmete açılmasının planlandığını ve çalışmaların süratli bir şekilde devam ettiğini söyledi.