Anne ve 4 çocuğunu öldürmeden önce tecavüz etmişler

Van Erciş'te bir anne ile 4 çocuğunun öldürülmesi olayının faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalar sürerken, kızların öldürülmeden önce tecavüze uğ

Van Erciş'te bir anne ile 4 çocuğunun öldürülmesi olayının faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalar sürerken, kızların öldürülmeden önce tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Otopsi raporunda, bedensel engelli olan 18 yaşındaki Sinan'ın boğazlanarak öldürüldüğü, anne, 3 çocuk ve annelerinin de farklı yerlerinden defalarca bıçaklandığı tespit edildi. Olayı gerçekleştirenlerin evden ayrılırken kapıyı kilitledikleri belirlendi.

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Beldesi'nde bir anne ile 4 çocuğunun evde bıçakla öldürülmesi olayında, cesetler üzerinde yapılan otopside 14 yaşındaki Pınar ile 7 yaşındaki Fatma'ya tecavüz edildiği ortaya çıktı. 40 yaşındaki Saide Aslan, çocukları 18 yaşındaki özürlü Sinan, 14 yaşındaki Pınar, 7 yaşındaki Fatma ve 4 yaşındaki Mevlüt'ün katli ile ilgili çalışma devam ediyor.

Katliamın yapıldığı evde 2 teneke bozuk para bulunduğu, bu parayı, öldürülen Sinan'ın zaman zaman dilenerek topladığı belirtiliyor. Evde çocukların yataklarında ve yorganların altında olmasından dolayı cinayetin gece saatlerinde işlendiği ihtimali üzerinde duruluyor. Sobanın devrilmesi ve eşyaların ortaya saçılmış olması yüzünden de boğuşma olduğu değerlendiriliyor.

Çocukları ile birlikte korkunç bir cinayete kurban giden anne Saide Aslan'ın, İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalışan Burhan Aslan'ın ikinci, ancak resmi nikahlı eşi olduğu anlaşıldı. Burhan Aslan'ın 1982 yılında ağabeyi Mustafa Aslan'ın ölmesi üzerine yengesi Makbule Aslan'la evlendiği ve bu evlilikten 6 çocuğunun bulunduğu, Makbule Aslan'ın da Erciş ilçesine bağlı Kırkdeğirmen (Kanzak) Köyü'nde yaşadığı belirlendi. Burhan Aslan'ın ikinci eşi ve ilk eşinden olan 2 çocuğunun da babaları ile birlikte İstanbul'da çalıştıkları öğrenildi.