Vali Tekmen, Ardahan-Kars duble yol çalışmalarını denetledi

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bu yıl bitirilmesi hedeflenen ancak yetiştirilemeyen Ardahan-Kars duble yol çalışmalarının seneye mutlaka bitirilmesi g

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bu yıl bitirilmesi hedeflenen ancak yetiştirilemeyen Ardahan-Kars duble yol çalışmalarının seneye mutlaka bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Mustafa Tekmen, Ardahan ile Kars arasında yapılan bölünmüş yol çalışmalarını denetledi. Sürücüler karşılarında Vali Tekmen'i görünce yol bozuk olduğu için 1 saate gidilen mesafenin 2,5 saate alınabildiğini ifade ederek, araçların büyük hasar gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok'a dönen Vali Tekmen, "Devletimiz yol yapımı için her türlü imkânı sağlıyor. Ödenek sorunu bulunmuyor. Mutlaka biran önce bitirin." talimatı verdi.

Kars'tan Ardahan sınırına kadar olan 9 kilometrelik stabilize yolun birinci malzemesinin serildiği ve asfalt olmayı beklediğini belirten Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Ardahan sınırından Nebioğlu köyüne kadar olan 6,5 kilometrelik ham yolun birinci malzemesinin dökülmesinin beklendiğini vurguladı. Nebioğlu köyünden Çalabaşı köyü girişine kadar olan 1,4 kilometrelik bölümün birinci malzemesinin serildiğini ve asfalt olmayı beklediğini ifade eden Altıok, Çalabaşı köyünden Ardahan'a kadar yol çalışmalarının asfaltlanarak tamamlandığı bilgisini verdi.

Bölge Müdürü Altıok'tan sabitleştirilmiş Ardahan sınırından Nebioğlu köyüne kadar olan 6,5 kilometrelik ham yolun asfalt öncesi birinci malzemesinin tamamen serileceği; böylece stabilizenin kullanılabilir duruma getirileceği sözünü alan Vali Tekmen, önümüzdeki yıl için yolun tamamen bitirilmesini istediklerini, devletin yol yapımı için her türlü imkanı sağladığını ve ödenek sorunu bulunmadığını vurguladı.