Çorlu'nun, 88. kurtuluş yıl dönümü kutlandı

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreni, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun,

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreni, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın halkı selamlaması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ''Bugün Çorlumuzun kurtuluşunun 88. yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, Atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlu'muzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladığımız bu önemli ve anlamlı günde, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Onların eğitimi ve Öğretimi ise en başta gelen görevimiz olmalıdır.'' dedi.

Öğrencilerin şiirler okuyup folklor gösterileri sunduğu törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Tekirdağ milletvekilleri Enis Tütüncü ve Ziyaeddin Akbulut da katıldı.