Bakan Günay, Çin'den 1 milyon! turist bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Çin Başbakanı Ven Ciabao'nun "Çin'e dönünce Türkiye'nin tanıtımını yapacağım." demesi üzerine, "Çin'den çok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Çin Başbakanı Ven Ciabao'nun "Çin'e dönünce Türkiye'nin tanıtımını yapacağım." demesi üzerine, "Çin'den çok değil 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz." şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.

Çin Başbakanı Ven Ciabao, Conrad Otel'de Bakan Ertuğrul Günay ile bir araya geldi. Görüşmede Ayasofya Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı yer aldı.

İstanbul'u çok beğendiğini ifade eden Ven Ciabao, "Avrupa'da oturduk, karşımızda Asya vardı. Sabah Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezdim. İstanbul çok değerli bir yer. Çin'e döndükten sonra sizin için tanıtım yapacağım." dedi. Bunun üzerine Bakan Günay'ın, "Çin'den çok değil 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz." şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı da, kurmayı düşündükleri Çin-Asya müzesi ve İpekyolu projesiyle ilgili konuk başbakandan destek istedi. Ciabao da, eski İpekyolu projesini kendilenin de desteklediğini, dün Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede bu konunun gündeme geldiğini söyledi.