Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran:

Sivas'ın Suşehri ilçesi Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran "Okul giriş çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelen imkanları tamamen kullanıyoruz

Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran:
Sivas'ın Suşehri ilçesi Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran "Okul giriş çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelen imkanları tamamen kullanıyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli." dedi.
İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda okullarda güvenli ortamın sağlanması sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğünün Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekiplerine vermiş olduğu ders programı çerçevesinde okul giriş ve çıkış saatlerinde sıkı güvenlik denetimlerinin sürdüğü bildirildi.
Her okulda bir irtibat görevlisinin olduğunu ifade eden Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran "Okul bölgelerinin güvenliği için okullar bölgesini üçe bölerekten devamlı surette polis ekipleri görevlendirildi. Ekiplerimizin arama emri olduğundan dolayı okul önlerinde şüpheli görünümlü şahıslarda arama yaparak güvenliği en üst seviyede tutuyoruz. Okul önlerinde eğitimi engelleyici hiçbir olaya Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri olarak izin vermiyoruz. İnternet cafe işletmecilerimiz ise okul saatleri içerisinde cafe'ye gelen okul kıyafetli öğrencileri almamalı ve durumu milli eğitim müdürlüğüne veya okullarına bildirerek okuldan kaçmalarını önlemeliyiz. Bu konuda aileler ise okul çıkışlarında evlerine gelmeyen öğrencileri 155'i arayarak bilgilendirmelidir. İlçenin güvenliği ve refahı için elimizden gelen imkanları tamamen kullanıyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli." dedi.